Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ επιλογές του «Παρατηρητή» από τον Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη!!!

To «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» εκτός από εχθρούς, έχει φίλους & φίλες και τους τιμά!!!
Η άποψή του εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ & σίγουρα δεν είναι αντικειμενική… Εξ άλλου είμαστε ένα ενημερωτικό «BLOG», που ποτέ δεν έκρυψε και δεν κρύβει τις αδυναμίες του!!! Η σχέση με τους προαναφερόμενους έχει δοκιμαστεί & σφυρηλατηθεί στην πορεία των 16 χρόνων που ζούμε  & κινούμαστε στην πόλη των Αθμονέων. Τους εκτιμώ, τους θαυμάζω, τους ζηλεύω(με την καλή έννοια!), & πιστεύω ακραδαντα  στα προσόντα και τις δυνατότητές τους και υπογραφω με βεβαιότητα, πως  ότι πράττουν το κάνουν για το καλό της πόλης και των Μαρουσσιωτών
Από τον Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη «Ενότητα, Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι», στηρίζουμε, Σπύρο Διαμαντόπουλο, Πέτρο Κούκουζα, Βούλα Πουλοπούλου-Ντουκάκη, Μαίρη Διακολιού & τον Νίκο Καρούσο!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο φωτογράφο μους!!! Ενας πραγματικός καλλιτέχνης, αεικίνητος
Οποτε βρισκόμαστε, κυριολεκτικά της γινεται κακομοίρας… όποιο θέμα και να συζητήσουμε!  Σκοτωνόμαστε …Εχει τέτοιο πλούτο ευαισθησίας, αγωνιστικής στάσης στα πολιτικά πράγματα, ανεξάντλητη δημιουργική διάθεση, που από την δυναμική των επιχειρημάτων του(την περιβάλει πάντοτε μια υψηλού επιπέδου ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ), οι αποστάσεις & τα εμπόδια αναγκάζονται να λυγίσουν και να υποκλιθούν! Είμαστε συνομήλικοι. Ο ΣΠΥΡΟΣ ζει και δραστηριοποιείται στο Μαρούσι από το 1976. Τελείωσε το 1ο Λύκειο το 1981 και είναι παντρεμένος με την υπέροχη Ευβοιώτισσα Τασία Πανταζή(που είναι κοντοχωριανή, με την δική μου γυναίκα)!Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε στην ΗΒΗ ενώ από το 1990 και μετά, κατόρθωσε με επίπονη προσπάθεια να κάνει  επάγγελμα την μεγάλη του αγάπη … την Φωτογραφία. Ως μαθητής, εργαζόμενος δε & επιτηδευματίας, συμμετείχε και συμμετέχει αδιάλλειπτα στους κοινωνικούς αγώνες. Σήμερα είναι πρόεδρος στην Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ενώ παράλληλα συμμετέχει στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού για τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογράφων (ΦΟΙΒΟΣ), όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος & παραμένει Μέλος του Δ.Σ.
Πέτρος Κούκουζας
Για τον γείτονά μου τον Πέτρο έχω να πω τόσα πολλά που δεν …προλαβαίνω!!! Όπως δεν προλαβαίνει κι εκείνος, που τρέχει και δεν φτάνει 24 ωρες το 24ωρο …
Η προσφορά του στην πόλη και τους δημότες αναρίθμητη! Ότι γνωρίζω για το Μαρούσι, εκείνος μου τα έμαθε με την συνδρομή των αειμνήστων Δ. Ασημακόπουλου και Γ. Αρίδα
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Στο Μαρούσι, ήρθε το 1971 και από το 1998 ασχολείται  ενεργά με τα κοινά της πόλης, μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και αργότερα την δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ». Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010 ο λαός του Αμαρουσίου επιβράβευσε τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει, εκλέγοντάς τον Δημοτικό Σύμβουλο. Με πλήθος ερωτήσειων και παρεμβάσειων ανέδειξε τα προβλήματα των Μαρουσσιωτών, ενώ ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού μαζί με τους εργαζόμενους, κατόρθωσαν & απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών στους τομείς της σίτισης (catering) και της καθαριότητας.
Βούλα Πουλοπούλου-Ντουκάκη
Η Μπουμπουλίνα του Συνδυασμού!!! Δυμαμική, μαχητική & παραγωγική, ακατάβλητη, που σε 24ωβρη βάση ματώνει το μυαλό της, σκεπτόμενη διαρκώς προτάσεις και λύσεις για να γίνουν τα πράγματα στην πόλη καλύτερα & ανθρώπινα για όλες & όλους μας!
Γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και ζει στο Μαρούσι 20 χρόνια. Σ
πούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και παράλληλα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πατρών & ακολούθως αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκε σε καθημερινές εφημερίδες στη Πάτρα, στο ελεύθερο και κοινωνικό ρεπορτάζ, υπηρέτησε στο ΙΚΑ κυρίως ως υπάλληλος συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης, απ’ όπου απεχώρησε το 2009. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος συντάξεων και ασφάλισης.
Συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή παροχής γνώσεων συνταξιοδοτικών θεμάτων, όπου σε ανοιχτή επικοινωνία με τον τηλεθεατή  απαντούσε σε ερωτήσεις και συνεισέφερε αφιλοκερδώς, προκειμένου δοθεί διέξοδος στον κυκεώνα της κρατικής γραφειοκρατίας.
Έχει ενεργό κοινωνική δράση μέσα από τους Συλλόγους γονέων  του  6ου Δημοτικού,  8ου Δημοτικού,  4ου Δημοτικού και 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, με σκοπό την παροχή γνώσης και στήριξης των δοκιμαζόμενων από την σημερινή πολιτική συνανθρώπων μας. Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Φυσικής Ανδρέα Ντουκάκη και μητέρα δύο παιδιών. Η εκλογή της θα της δώσει την δυνατότητα να στηρίξει τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με έργο καθημερινό και ουσιώδες και να συνεισφέρει στην δόμηση δικλείδων ελέγχου των εκτελεστικών φορέων μέσα στο Δήμο
Τηλ.: 6976816995  2106179153
Ε-Mail: stpoulop@gmail.com 
Μαίρη Διακολιού
Μαίρη Διακολιού Γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτισσα καταγόμενη από την πανέμορφη ΚΑΡΠΑΘΟ. Μάχιμη δικηγόρος με γραφείο στο Μαρούσι, μεταπτυχιακά στο Εμπορικό και Φορολογικό Δίκαιο. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά).
Σύζυγος και μητέρα.  Με δράση και στον α’ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου 2002-2006, υπήρξε μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και Υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών το 2009.
Τώρα… κόντρα στη διάψευση των προσδοκιών μου από το ΠΑΣΟΚ,  αμετανόητη στις αρχές του ανθρωποκεντρισμού και της δημοκρατίας,

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
Μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην οποία υποκλίνομαι!
Είναι τέτοια η ποιότητα του χαρακτήρα & ο πλούτος των γνώσεών του, που βάζω τα χέρια μου στη φωτιά, ότι αν εκλεγεί, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναμορφωθεί και θα αναβαθμιστει με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και κατοικει στο Μαρούσι από το 1989. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ. Ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιωτικά έργα μέχρι το 1981. Από το 1982 εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ (Μελέτες, Επεξεργασία Νερού, Δ/νση Προγραμματισμού και Σχεδιασμού και μέχρι πρόσφατα Διευθυντής Υδροληψίας.) Διετέλεσα μέλος Δ.Σ. στο Σύλλογο Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ. Ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης μας, από το 2000, αρχικά σαν μέλος του συλλόγου “Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου” και από το 2002 στη Δημοτική Κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», με την οποία κατείλθε ως υποψήφιος στις εκλογές του 2002 του 2006 και του 2010.
                «Η πόλις είναι οι κάτοικοί της»!!!
“Τι είναι, άραγε, η πόλη παρά οι κάτοικοί της; » Το ρητορικό ερώτημα που θέτει ο Σαίξπηρ στην γ’ πράξη του Κοριολανού, αποτελεί σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το πρόταγμα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Ο άνθρωπος δεν αποτελεί μονάδα. Είναι ενταγμένος σαν οργανικό κομμάτι, σε συλλογικότητες, ομάδες, κράτη κλπ. Μια πραγματικότητα που χάρις στην αποδυνάμωση και απαξίωση κάθε έννοιας συλλογικότητας που θα μπορούσε να αντισταθεί, η κυρίαρχη αντίληψη κατόρθωσε να αντιστρέψει. Χρησιμοποιώντας διάφορες, εκ του πονηρού γενικεύσεις, περί δήθεν, κοινού καλού, συμφέροντος της χώρας, δυνατοτήτων ευκαιριών για τους έξυπνους, τους ικανούς κλπ. Αγνοώντας, σκόπιμα βέβαια, τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Αυτό δηλαδή που συμπύκνωσε με μια φράση η Θάτσερ: «…δεν ξέρω καμιά κοινωνία, ξέρω μόνο άτομα»!
Η απάντηση στο ερώτημα του Σαίξπηρ ήταν για μας, από το 2006, απερίφραστα:
Ναι «Η πόλις είναι οι κάτοικοί της». Και αυτό σημαίνει πως η πόλη πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων, που κατοικούν σ’ αυτήν και ταυτόχρονα να τους παρέχει ποιότητα ζωής.Η υγεία, η παιδεία, η παροχή συντάξεων, η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, κοινωνικής ή δημόσιας ασφάλειας και τέλος η διατήρηση της πολιτισμικής και εθνικής κληρονομιάς, είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά και δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου