Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Απέρχεται», ο Γιατρός που «Bλάπτει σοβαρά την Υγεία»...της πόλης!

                   ΤΟ ΦΚΙΑΣΙΔΟΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ  ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΓΙΑΤΡΕ!!!
Επειδή με τα πολλά φκιασίδια δεν κρύβεται η  ασχήμια και η βαριά ασθένεια
Επειδή η εξυγίανση χρειάζεται ακριβείς και στοχευμένες αποφάσεις και πρώτα απ όλα θέληση και αρετή, απαραίτητα συστατικά της ευνομούμενης διαχείρισης, που όμως είναι ανύπαρκτα στην υπόσταση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Επειδή το Μαρούσι δυστυχώς, από ένα περιφερειακό, ήπιο προάστιο κατάντησε το CITY της στρεβλής ανάπτυξης, του γκλάμουρ και άδειου εμπορικού του κέντρου των πλημμυρισμένων δρόμων του , των αδιάβατων πεζοδρομίων, των ενεργοβόρων κτιρίων, των υπερτοπικών χρήσεων γης, της αδιαφάνειας, της δυσπραγίας και των αθέμιτων συμφερόντων.
Πως αλήθεια θα πορευτεί η νέα Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να διαφυλάξει τις γειτονιές του Παραδείσου, του Πολύδροσου, του Αγίου Θωμά, του Σωρού, από την επέκταση της υπερτοπικής χρήσης, με την δημιουργία της επιχειρηματικής - εμπορευματικής ζώνης κατά τας πρότυπα των ΗΠΑ της περασμένης 50κονταετίας.
Η πόλη ανήκει  πρώτα και κύρια στους κατοίκους της και είναι ταγμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, καθώς και την κάθε δραστηριότητά που αναπτύσσεται μέσα σε αυτήν, γιαυτό και  θα πρέπει να λειτουργεί με συνοχή και αλληλουχία, έτσι ώστε το πράσινο και ήπια ανάπτυξη  να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ,πολύ δε περισσότερο σε μια ήδη επιβαρυμένη πόλη όπως η δική μας.
Το Μαρούσι και οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι του ,είναι σήμερα στο  κέντρο του ενδιαφέροντος των αθέμιτων συμφερόντων, που με το πρόσχημα μια τεχνηέντως δοσμένης οικονομικής κρίσης αποβλέπουν στην στιμεντοποιήση του , με το λιγότερο δυνατόν κόστος  με ελάχιστο δε όφελος για τους ιδιοκτήτες γης και μηδενικό ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους του.

Ποια δικαιολογία άραγε, θα έβρισκε η Δημοτική αρχή, για τα χάλια που έχει το αλσάκι στην συμβολή της παραδείσου με την Κηφισίας ?Η περίφραξη στο μικρό ξωκλήσι και γύρω γύρω το σκουπιδαριό είναι αδιάψευστος μάρτυρας της διαχείρισης του απερχόμενου Δημάρχου . Προφανώς επειδή κάποιος λεφτάς το λιμπίζεται, είναι αφημένο και εγκαταλελειμμένο,  προκειμένου όταν έλθει η ώρα της εκποίησης του να κοστίσει ελάχιστα στον  αγοραστή.
Πως δικαιολογείται, η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών ακινήτων, και η παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας στην εκμετάλλευση των μεγαλοσυμφερόντων, εφόσον  η πόλη δεν έλαβε ανταποδοτικά οφέλη? Ποια άραγε  ήταν τα οφέλη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής?
Τι έχει να μας πει ο Γιατρός -απερχόμενος Δήμαρχος μας ,για την παράληψη του να μην  φροντίσει, ερχόμενος σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας , για την δημιουργία Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ,σε χώρο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας επί της Ειρήνης 58?
Η δράση αυτή είναι  συναφής   και με την ιδιότητά του, ως Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου και  φυσιολογικά,  θα έπρεπε να την έχει αναδείξει, λαμβανομένου υπόψη, ότι  μέσω ΕΣΠΑ υπήρχε δυνατότητα εκταμίευσης, για την ανέγερσή των κτηριακών εγκαταστάσεων , εκτός αν πίσω από την παράληψη-αδιαφορία του εξυπηρετούνται επιχειρηματικά συμφέροντα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τα γειτνιάζοντα συμφέροντα του mega, όπου τακτικά τον φιλοξενεί για να πείσει τους αδαείς για την προκοπή και την πολυπραγμοσύνη του.
Άραγε τι ζήταγε ο απεσταλμένος του ,προκομμένος και αυτός,  τέως Γυμναστής και ήλθε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες ,για να συμφωνήσουν στην μετατροπή της χρήσης από Κέντρο Πρωτοβάθμιας  Περίθαλψης σε χώρο Άθλησης και Διατροφής.
Μήπως το προορίζει και αυτό για εκποίηση προκειμένου να έρχονται οι πλούσιοι κενροευρωπαϊοι και λοιποί καταχτητές ,για ανάταξη, στην ανάπαυλα των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, την ίδια στιγμή που οι Μαρουσιώτες θα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν από την φιλανθρωπία του Δήμου κάποιο γενόσημο ,είναι δεν είναι κατάλληλο  για την περίπτωσή τους?
Εύχομαι  τα παραπάνω να είναι μόνο μια κακή εκδοχή και τίποτε να μην υπάρχει στο αρρωστημένο μυαλό των ιθυνόντων και των παρατρεχάμενων τους, που λυμαίνονται  αυτόν τον τόπο.
Ακόμη  περισσότερο όμως  απεύχομαι να συνεχίσουν να διαχειρίζονται την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας και να χρησιμοποιούν κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο για να πετύχουν την εκποίηση της δημόσιας γης  και την εξαθλίωσή μας.
Επειδή τα περιθώρια στενεύουν ,ας μετακινήσουμε το σκεπτικό μας, ας ξεφύγουμε από τα συνήθη, ας κάνουμε την διαφορά, ας πούμε όχι στα φκιασιδόματα, όχι στην υποκρισία και την διαπλοκή, όχι στη διαχείριση των ψυχών των παιδιών μας μέσα από φρούδες και ποταπές ρουσφετολογικές υποσχέσεις, ας κάνουμε πράξη την θεμελίωση μιας νέας υγιούς πραγματικότητας με αφετηρία  την ενεργή συμμετοχή μας στα τεκταινόμενα του δήμου μας .
Ας πούμε το μεγάλο όχι ,τον Μάη να ελευθερώσουμε  τον δήμο από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
                                  ΤΟΝ ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ
                      ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου