Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μητροπολίτης & Δήμαρχος μας καλούν «να στηρίξουμε αλλήλους»...

                       Κυριακή της Ορθοδοξίας
Με συνδαιτυμόνες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλο, εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, δημοτικούς συμβούλους και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε χρόνο ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας προς τιμήν ιεραρχών και εκπροσώπων της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον χαιρετισμό του μίλησε για τον συμβολισμό της ημέρας για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς:
 «Η αναστήλωση των ιερών εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 843 μ.Χ. είναι η ομολογία της πίστης στο Ορθόδοξο Δόγμα.
Η συγκεκριμένη πράξη αποτέλεσε θρίαμβο της Ορθοδοξίας για αυτό και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».
Στο μήνυμά του ανέφερε, επίσης, ότι στις μέρες μας η Ορθοδοξία δοκιμάζεται και κάλεσε τους Χριστιανούς να στηρίξουν αλλήλους στο όνομα της πίστης τους.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε τον κεντρικό ρόλο της Ορθοδοξίας και του ιερού κλήρου σε ταραχώδεις εποχές και περιόδους κρίσης στο διάβα της ιστορίας.
Η σημερινή γιορτή της Ορθοδοξίας νίκη της πίστης μας μεταφέρει σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί όταν διατηρούμε ισχυρή την πίστη μας και όταν στεκόμαστε στο πλευρό του συνανθρώπου μας. Η Εκκλησία και το φιλανθρωπικό της έργο αποτελούν τον οδηγό για όλους εμάς που μπορούμε να στηρίξουμε το έργο της. Χρειάζεται όμως και συνοδοιπόρους. Όλους εμάς, Δήμο και κοινωνία. Από την πλευρά μας ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας με στόχο να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας που να στερείται το φαγητό, τη φροντίδα Υγείας και τα στοιχειώδη για αξιοπρεπή διαβίωση.
Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια καλούμε κάθε συμπολίτη μας να σταθεί αρωγός στο πλευρό μας και όλοι μαζί να αποτελέσουμε στήριγμα αλλήλων».
Από μέρους του Δήμου στο γεύμα παρακάθισαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Καμπούκος, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Ιωάννου, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Παναγιώτης Σαγρής, Γιώργος Ιατρίδης, Κώστας Βλάχος. Με την παρουσία τους τίμησαν το γεύμα εκπρόσωποι του ιερού κλήρου από τη Μητρόπολη του Αμαρουσίου και τους ενοριακούς ναούς της πόλης, καθώς και μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών των ναών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου