Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ελκυστικός ο νέος νυχτερινός «χάρτης» του Αμαρουσίου

Θα στείλει το Χαλάνδρι «αδιάβαστο»; Ένα νέο μαγνητικό πεδίο «τραβά» κόσμο από το κέντρο και σαν μια ήρεμη, αλλά απειλητική «φλόγα» δίνει ένα ακόμα «φιλί ζωής» στα βόρεια προάστια.
Το Μαρούσι τον τελευταίο καιρό έχει εισέλθει στον νυχτερινό «χάρτη» με την κίνησή του να βλέπει θετικό «πρόσημο» και τα βραδινά του «ποσοστά» να ανεβαίνουν. Τα μπαρ του Αμαρουσίου, διασκορπισμένα, πολλά υποσχόμενα «χορεύουν» σε ροκ ρυθμούς και ξεχωρίζουν για την cozy ατμόσφαιρά τους. Άλλα γεμίζουν, ενώ άλλα πιο ήρεμα «βαδίζουν» τον ανηφορικό δρόμο της νυχτερινής διασκέδασης.
Οι «βετεράνοι» της νυχτερινής διασκέδασης του Αμαρουσίου θα γνωρίζουν την κλασσική ροκ αξία, 1st June 1935 (Θησέως & Θέμιδος 9), που μπορεί να γεννά δεύτερες σκέψεις, λόγω του ονόματός του, παραμένει, όμως, σημαντικός πόλος έλξης.

Δεν χρονολογείται από το 1935, αλλά έχει τη μορφή ροκ «μουσείου» με παλιές συλλογές. Ξεχωρίζει για την ποικιλία στις μπύρες του, τις οικονομικές τιμές του και το χειροποίητο ρακόμελό του.
Μουσική ποικιλία και ανεβασμένο κέφι μπορεί να βρει κανείς κοντά στον σταθμό του τρένου. Το «Au Bord De L’eau» (Θησέως & Θέμιδος 8) με την ιδιαίτερη διακόσμησή του και τους funk, ροκ και ποπ ήχους του, δυναμιτίζει το Μαρούσι. Γείτονας του «Au Bord De L’eau», το «Franco café-wine bar» (Ερμού 35) με λιτή διακόσμηση, cozy ατμόσφαιρα, ποικιλία κρασιών και σπιτικά γλυκά.


«Ξυπνητήρι», και μάλιστα επίμονο, της νύχτας το γνωστό κοκτειλάδικο, Faltso(Διάμεση 5) , που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Με δυνατά events και πλήθοςκόσμου το Faltso είναι ένα ακόμα «μαργαριτάρι» τον βορείων προαστίων που αν καικρυμμένο, θαυματουργό.
Όπως είπαν από το Faltso στο in.gr, το μαγαζί είναι all day bar, αλλά το βράδυ είναι το δυνατό του «χαρτί». Το ατού του εκτός από τα κοκτέιλ είναι και το τζιν, που εξειδικεύεται, καθώς στο Faltso υπάρχουν πάνω από 40 ετικέτες τζιν από όλο τον κόσμο. Όσο για το κοκτέιλ – δυναμίτης τους είναι το quarawara, που μεταξύ άλλων, περιέχει ρούμι με αρώματα μπαχαριού.

Ένα ακόμα κοκτέιλ spot είναι το «Jolie Mome», που στιλιστικά κινείται στις γαλλικές «επιταγές» με ευφάνταστα κοκτέιλ. Καλή ροκ μουσική, από την άλλη, και νεανικές μπάντες μπορεί να συναντήσει κανείς στο Edge Rock cafe, ένα μέρος που μπορεί να φαίνεται χαλαρό η βραδινή του εκδοχή, όμως, κρύβει πολλές εκπλήξεις.
Ονομάζεται «Moufa», αλλά κάθε άλλο παρά μούφα είναι... Το ροκ μπαράκι του Αμαρουσίου με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τις κορυφαίες στιλιστικά μουσικές επιλογές δίνει ένα δυνατό παρών στο Μαρούσι και έχει μετατραπεί σε πολλά υποσχόμενη νεανική φωλιά. Το κέφι δυναμιτίζουν και τα
λαχταριστά κοκτέιλ.
Κρασοβωμός με λιτή και προσεγμένη διακόσμηση το Bottega, που κινείται μεταξύ μπαρ και εστιατορίου. Τελευταία, τα wine bar φυτρώνουν όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα, ενώ «επενδύουν» στην εύκολη λύση που ζητά ο κόσμος μετά την κούραση της δουλειάς. Στο πνεύμα αυτό και το Bottega ανοίγει την «αγκαλιά» του σε κουρασμένους εργαζόμενους, αλλά και σε νέους που θέλουν να περάσουν στην πιο ήρεμη «ζώνη» του κρασιού και να πουν τις «αμαρτίες» τους. Το μεσογειακό «κλίμα και το ιταλικό στιλ ξεχωρίζει στο μαγαζί.

Το Μαρούσι είναι μια αναπτυσσόμενη «χώρα» διασκέδασης, αλλά και ένα φωτεινό αστέρι στον νυχτερινό «ουρανό». Βαδίζει στα χνάρια του Χαλανδρίου, χωρίς, ωστόσο, να έχει εισέλθει ακόμα στην «τσουλήθρα» της απογείωσης.
Έχει εισδύσει στον «σωλήνα» της επιτυχίας, δίνει σημάδια νυχτερινής ζωής, καθώς «δέχεται» περισσότερους νέους τις βραδινές ώρες με τις «αποικίες» των μπαρ να κάνουν την εμφάνισή τους. Από εμπορικό κέντρο, άγονο μέρος για τη νύχτα, το Μαρούσι αρχίζει να αλλάζει ρότα. Το μεγάλο «στοίχημά» του είναι εάν θα καταφέρει να μεταφέρει πλήρως την μεσημεριανή κοσμοσυρροή στη βραδινή ζώνη…



                                                  Ελισάβετ Σταμοπούλου
                               ΠΗΓΗ:entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου