Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Εκτός» εφημεριών από τις 17 Μαρτίου το Παίδων Πεντέλης!!!

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε κινητοποιήσεις λόγω της απουσίας πιστώσεων για την κάλυψη των εφημεριών και ήδη έχουν εκδώσει πρόγραμμα εφημεριών για το Μάρτιο μόνο μέχρι και την Κυριακή 16 Μαρτίου.
Την απουσία πιστώσεων για τις εφημερίες των γιατρών παραδέχεται και σε έγγραφο της η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, ειδικά για ορισμένα τμήματα όπως το ορθοπεδικό, το αναισθησιολογικό, το νευρολογικό, το παιδοψυχιατρικό και το χειρουργικό.
Μάλιστα, με δεδομένες τις συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών το πρόβλημα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα.
Οι γιατροί διεκδικούν: την άμεση καταβολή
α) των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου 2013 και
β) των παράνομων περικοπών που έγιναν το Μάιο και τον Αύγουστο του 2013, καθώς επίσης και τις δεδουλευμένες υπερβάσεις 6 μηνών του έτους 2012 και τις δεδουλευμένες υπερβάσεις για όλο το 2013.
«Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας τονίζουμε ότι από τις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 με ευθύνη της Διοίκησης αφενός δεν θα υπάρχουν προγράμματα εφημεριών στο νοσοκομείο μας και αφετέρου θα αρχίσουν κινητοποιήσεις», αναφέρει η Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης.
Εξετάζουν, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο τακτικών, πρωινών και απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, το κλείσιμο γενικών εφημεριών και την επίσχεση εργασίας.
Στο πλευρό των ιατρών του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α
Συμπαραστεκόμενος από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) &  Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το ιατρικό προσωπικό του ως αποτέλεσμα της διοικητικής συνένωση με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μέσα από επίσημη ανακοίνωση του Ι.Σ.Α δηλώνει την έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των γιατρών του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Α αναφέρεται:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών του Νοσοκομείου για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών τους
Οι συγκεκριμένοι ιατροί παρότι πραγματοποίησαν απαρέγκλιτα κατά τα καταρτισθέντα προγράμματα εφημεριών από τους διοικητικά υπευθύνους τις νόμιμες ανά μήνα εφημερίες δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση. Τις εφημερίες οι ιατροί υποχρεωθήκαν να εκτελέσουν καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επρόκειτο για αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων τους το οποίο συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.
Ο Ι.Σ.Α διεκδικεί:
α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,               β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,               γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,                  δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013                                                                                                                  Με βάση τα ανωτέρω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί αρωγός και στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των συγκεκριμένων ιατρών μελών του διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου