Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Την «Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό» γιόρτασε το «Παιδειατροφή»

Tο Μαρούσι ένωσε τις δυνάμεις του με το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία,
 τη Πορτογαλία και τη Ρουμανία για την προώθηση της κατανάλωσης του νερού.
Οργανώνοντας δραστηριότητες για την προώθηση της κατανάλωσης νερού, γιόρτασε την Παρασκευή 21 Μαρτίου την «Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό» το Πρόγραμμα «Παιδειατροφή», στο 16ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή μικρών μαθητών

Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, πήραν μέρος σε μια σκυταλοδρομία νερού προσπαθώντας να γεμίσουν με νερό τον κουβά τους πιο γρήγορα από τους αντιπάλους τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν έναν αγώνα ταχύτητας προσπαθώντας να μη χύσουν το νερό από το δοχείο που κρατούσαν. 
Τα παιχνίδια ενθουσίασαν όχι μόνο τα παιδιά που πήραν μέρος, αλλά και εκείνα που παρακολουθούσαν, δημιουργώντας μια κερκίδα υποστήριξης για τους μικρούς παίχτες. 
Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και μπροστά από τις βρύσες, οι οποίες σε προηγούμενη δράση του Παιδειατροφή είχαν ζωγραφιστεί από τα παιδιά σε συνεργασία με επαγγελματία ζωγράφο με σκοπό την προώθηση του νερού
Επιπλέον, η κάθε τάξη ετοίμασε το δικό της κολάζ σκέψεων για το νερό, το οποίο θα διακοσμεί τα τμήματα υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού.
Ο κ. Δουρούκας, Διευθυντής του 16ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, είπε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, μέσα από το πρόγραμμα Παιδειατροφή. Το νερό και η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των παιδιών, ενώ οι σωστές βάσεις θα λειτουργήσουν και ως εφόδιο για την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους».
Η συγκεκριμένη δράση που αφιερώθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού ήταν μέρος της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “EPODE for the Promotion of Health Equity (EPHE)”, η οποία συντόνισε ταυτόχρονες δραστηριότητες στις 7 Ευρωπαϊκές χώρες που υλοποιείται το πρόγραμμα. Έτσι, το Μαρούσι ένωσε τις δυνάμεις του με το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Πορτογαλία και τη Ρουμανία για την προώθηση της κατανάλωσης του νερού, μίας από τις ενότητες του προγράμματος. Στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook, δημιουργήθηκε μια εκδήλωση με τίτλο «EPHE World Water Day» για την προώθηση των επιμέρους ενεργειών.
 Η μεθοδολογία EPODE για την προώθηση της Ισότητας στον Τομέα της Υγείας (EPHE) είναι ένα τριετές Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να μειώσει τις ανισότητες στον τομέα της υγείας μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικό-οικονομικών οικογενειών σε 4 βασικές ενότητες:
Κατανάλωση νερού
Ποικιλία στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικώνΦυσική δραστηριότητα
Περισσότερος και ποιοτικότερος ύπνος

                           ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου