Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:«Οι αξιολογητές ξανάρχονται...Όλοι στον αγώνα»!

Η μάχη για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης - υποταγής θα είναι νικηφόρα!
Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου χαιρετίζει τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του, που ως τώρα συνεδρίασαν και απέρριψαν τη συγκρότηση «ομάδων εργασίας» για την «αυτοαξιολόγηση» (Π. Δ. 152/2013) με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και της Δ. Ο. Ε. (μέχρι στιγμής υπάρχουν αποφάσεις στα εξής Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία:
 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 3ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου,
 16ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 3ο Δημ. Σχ. Πεύκης, 2ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 3ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 4ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 5ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 3ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, 5ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, 7ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, 8ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, 1ο Δημ. Σχ. Νέας Ερυθραίας, Νηπιαγωγείο Εκάλης, 5ο Νηπ. Πεύκης, οι συνεδριάσεις συνεχίζονται και ενδέχεται να υπάρχουν και περισσότερα σχολεία και νηπιαγωγεία που έχουν πάρει αποφάσεις μη συγκρότησης των «ομάδων εργασίας», αλλά δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν το Δ. Σ. του Συλλόγου).Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας που ως τώρα δεν έχουν συνεδριάσει να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις και να απορρίψουν τη συγκρότηση των «ομάδων εργασίας» για την «αυτοαξιολόγηση».


Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ είναι σε πανικό από την ομόφωνη και ομόθυμη αντίδραση και αντίσταση του κλάδου ενάντια στην επιχειρούμενη επιβολή της «αξιολόγησης» που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και καθηλώνει μισθολογικά και βαθμολογικά τους εκπ/κούς, οδηγώντας χιλιάδες από εμάς στην απόλυση.
Αποτέλεσμα του πανικού της είναι η έκδοση και νέας εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στους Δ/ντές των Σχολείων η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καταργώντας τις αρμοδιότητες των συλλόγων διδασκόντων κατά παράβαση ακόμα και  των διατάξεων του Π. Δ. 152/2013 βασισμένη σε έωλες νομικά ερμηνείες (άρθρο 39, παρ.15, ΦΕΚ1340/2002).

Έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε το στυγνό πρόσωπο της αξιολόγησης!
Οι αξιολογητές ξανάρχονται ! Όλοι στον αγώνα !
Η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας, «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε και το βασικό στόχο της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς, καθώς με σκληρούς αγώνες το εκπαιδευτικό κίνημα όρθωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ :
Με γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Με την ακύρωση των σεμιναρίων αξιολόγησης.
Με τη συγκέντρωση 58650 υπογραφών πανελλαδικά, δηλαδή του 93,5% των εκπαιδευτικών της Π. Ε.
Με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας.

Με το σουγιά στο κόκαλο με το λουρί στο σβέρκο
Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Μπροστά στον κίνδυνο οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας προχωρά σε μια τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα (οι προηγούμενες εγκύκλιοι στις 10/12/2013 και στις 6/3/2014)  και απαιτεί από  τους Δντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4 – 4 – 2014.
Μάλιστα ζητά από τους Περιφερειακούς Δ/ντές να αποστείλουν, μέχρι 11 – 4 – 2014, στο γραφείο του Δ/ντή του Υπουργού Παιδείας, καταργώντας κάθε έννοια διοικητικής ιεραρχίας και αγνοώντας πλήρως ακόμα και τα στελέχη εκπ/σης που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ διόρισε,  πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των «ομάδων εργασίας».
Ταυτόχρονα, μέσα από το υλικό που παρουσίασε το ΥΠΑΙΘ  στα σεμινάρια της ντροπής, αναδεικνύεται το εφιαλτικό τοπίο που προετοιμάζουν για την εκπαίδευση οι εισβολείς αξιολογητές, με τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης προς τους γονείς……
Να σημάνει συναγερμός σε όλο τον κλάδο !
Σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε., παντού ! Η μάχη που δίνουμε αφορά τις ζωές μας και την εργασία μας, αφορά το δημόσιο σχολείο και το μέλλον του.
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να συνεδριάσει άμεσα ( την Τετάρτη 26 – 3 – 2014)   και να επιληφθεί όλων των παραπάνω θεμάτων με την άμεση αποστολή εξωδίκων στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την προσβολή της νομικά έωλης και καθόλα παράνομης και παράτυπης υπουργικής εγκυκλίου της 23 – 3 – 2014, επίσης να προβεί στις ακόλουθες αποφάσεις:
Άμεσα :
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να εκφραστεί η έντονη αγανάκτηση και οργή του κλάδου απέναντι στις αντιδημοκρατικού χαρακτήρα αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ.
Πρόσκληση και συνάντηση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με τα στελέχη εκπ/σης (Δ/ντές Εκπ/σης, Σχολικούς Συμβούλους) ζητώντας τους να μη συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής καταθέτοντας τις παραιτήσεις τους και επιλέγοντας με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
Απόφαση για απεργία την Παρασκευή 28/3, συγκέντρωση πανελλαδική στο ΥΠΑΙΘ  και κατά τόπους συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες Περιφερειακές Δ/νσεις Π. & Δ. Εκπ/σης της χώρας.
Σάββατο 29/3, Κυριακή 30/3, όλοι στο ΥΠΑΙΘ ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής.
Δευτέρα – Πέμπτη, 31/3 έως 3/4, Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε.
Παρασκευή 4 Απρίλη ολομέλεια Προέδρων (με τη συμμετοχή και των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια) με αποφάσεις συγκεκριμένες για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και την κλιμάκωση του αγώνα και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας – μπλοκάρισμα των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων της Π. Ε. που έχει προγραμματιστεί να γίνουν (στις 14:00 της Παρασκευής 4 – 4 – 2014) στο ΥΠΑΙΘ.
            Απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συμμετέχει στο  συντονισμό Συλλόγων Π. Ε.  και ΕΛΜΕ που θα γίνει την Τετάρτη 26 Mαρτίου στις 7:00 μ.μ.  στα γραφεία της  ΔΟΕ.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                  
Αρ. Πρ.: 83
Ιερού Λόχου 3 – 5                          
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                          
Τηλ. & Fax: 210 8020788              
Πληροφ. Φ.  Καββαδία                                                         
                       Email:syll2grafeio@gmail.com                                    
                     Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr  

                                                                          ΠΡΟΣ: Δ. Ο. Ε.
                                                                  Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου