Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ηταν μακελάρης ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης;

 Η σφαγή της Τριπολιτσάς αναφέρεται στον εθνικό ύμνο των Ελλήνων του Διον. Σολωμού(που έχει και το θράσος να ονομάζεται «ύμνος στην ελευθερία»). Στις στροφές 35- 74 και είναι μια εξύμνηση της βαρβαρότητας που όμοια της δύσκολα βρίσκουμε σε άλλο ποίημα (φανταστείτε να έβγαζε ποίημα κανένας χιτλερικός ποιητής και να εγκωμίαζε τα βασανιστήρια των Εβραίων από το Μένγκελε και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων). Αφού ο εθνικός ποιητής των Ελλήνων περιγράφει το μακέλεμα των αμάχων καταλήγει στη στροφή 74 να λέει:
«απ’τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρω ω χαίρω ελευθεριά» δείχνοντας ξεκάθαρα τι εννοεί με τη λέξη «ελευθερία» και αυτός και όσοι ριγούν στο άκουσμα του σιχαμερού αυτού άσματος.
Λεπτομέρειες ε ;
Να καταδικαστούν οι συγγραφείς σχολικών βιβλίων ιστορίας για πλαστογράφηση κακουργηματικού χαρακτήρα και απόπειρα μαζικής δηλητηρίασης χιλιάδων νεολαίων με άπειρες δόσεις εθνοπρέζας. Εμείς ΟΥΤΕ γιορτάζουμε ΟΥΤΕ θα συμμετέχουμε στις παρελάσεις. Κάνουμε αυτό που πρέπει. Σαμποτάρουμε την εθνική προπαγάνδα.

Για την ιστορική γνώση, έντυπο
’’Γιατί φοράς κλουβί;’’
Τεύχος 1, μάης 2012
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ 13ου ΓΕ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου