Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η OTE Academy, η καταστρατήγηση των χρήσεων γης στο Ψαλίδι ...

 & η στάση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου
Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 15ης Οκτωβρίου 2013 υποβάλλαμε ερώτημα στη
 Δημοτική Αρχή αναφορικά με τη στάση της πολεοδομίας Αμαρουσίου σχετικά με τις καταγγελίες
  του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί λειτουργίας σχολών παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ακαδημία ΟΤΕ Α. Ε.χολές ΟΤΕ - κτήριο που εδρεύει στο Ψαλίδι - Αμαρουσίου) σε μια περιοχή που είναι αμιγούς κατοικίας.
Συγκεκριμένα η Ακαδημία ΟΤΕ Α. Ε. έχει προβεί σε σύναψη σύμβασης με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να παρέχει το κτήριο της στο Ψαλίδι Αμαρουσίου για τη λειτουργία του ΕΑΠ, γεγονός που οδηγεί ευθέως στην καταστρατήγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για της χρήσεις γης στο Ψαλίδι, το οποίο είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή απέφυγε να απαντήσει και με συγκεχυμένες δηλώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων προσπάθησε να υπεκφύγει αναφορικά με τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και την ολιγωρία που επέδειξε και επιδείχνει για το θέμα του ελέγχου της σύννομης ή όχι λειτουργίας της Ακαδημίας ΟΤΕ Α. Ε., φέρνοντας το επιχείρημα ότι δεν έχει προσκομιστεί από τους καταγγέλλοντες η επίμαχη σύμβαση (μεταξύ Ακαδημίας ΟΤΕ και ΕΑΠ).

Δηλώσαμε στο Δ. Σ. ότι η Δημοτική Αρχή φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη συνέχιση και τη λειτουργία της Ακαδημίας ΟΤΕ Α. Ε. στην περιοχή Ψαλιδίου (η οποία είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας) και καθ’ υπέρβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας λειτουργεί στην περιοχή  οργανισμός χαρακτηρισμένος ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), διότι ο νόμος της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης και ο χαρακτηρισμός της ως περιοχής αμιγούς κατοικίας σίγουρα 
προέβλεπε την ύπαρξη κάποιας περιόδου χάριτος για την απομάκρυνση από την περιοχή των επιχειρήσεων τύπου (ΚΕΚ) που υπήρχαν πριν από το χαρακτηρισμό της περιοχής ως αμιγούς κατοικίας και ακόμα κι αν δεν το έχει προβλέψει ο νομοθέτης υπάρχουν γενικότερες διατάξεις βασισμένοι στις οποίες μπορούμε να διεκδικήσουμε τη μεταφορά των λειτουργιών της Ακαδημίας ΟΤΕ Α. Ε. από την περιοχή Ψαλιδίου εφαρμόζοντας αυτό που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.  
Σε ότι μας αφορά δε θα σταματήσουμε να πιέζουμε τη Δημοτική Αρχή για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας στην περίπτωση της Ακαδημίας ΟΤΕ Α. Ε., ώστε να πάψει μια περιοχή αμιγούς κατοικίας να επιβαρύνεται από τη λειτουργία τέτοιου είδους εταιριών.

                                      Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                                      ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ
                                                         Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                               Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου