Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κοσμοσυρροή στην παράσταση «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον»

Με μία ξεχωριστή βραδιά ιστορικής μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, την παράσταση-αφιέρωμα «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον» συνεχίστηκε το επιτυχημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου.
Χιλιάδες θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, απόλαυσαν μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση συντροφιά με αγαπημένες μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου.
Στη διάρκεια της παράστασης που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη-Κούκου, μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, τους εμπνευσμένους στίχους του Νίκου Γκάτσου και Ιάκωβου Καμπανέλλη, και την προβολή στιγμών της ελληνικής ιστορίας με κεντρικό πρόσωπο τον Ιωάννη Καποδίστρια έκαναν μία πρωτότυπη αναδρομή στη νεότερη ελληνική Ιστορία και στον πολιτισμό μας.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας, και ο Γιώργος Παντερμάκης, ερμήνευσαν τραγούδια συμπράττοντας με την παιδική ορχήστρα, ενώ η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια, γόνος της οικογένειας Καποδίστρια, σε ρόλο αφηγήτριας, παρουσίασε αποσπάσματα από ιστορικά έργα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αναμνηστικών δώρων στους συντελεστές της παράστασης.
Νωρίτερα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο Μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης αθλητής των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, που έχει πολλάκις διακριθεί σε παγκόσμιες διοργανώσεις, προσέφερε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ένα από τα μετάλλιά του σε ένδειξη αναγνώρισης για την πολύτιμη συμπαράστασή του στην επιτυχία των προσπαθειών του στους Αγώνες Special Olympics.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αποδεχόμενος το μετάλλιο ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Ολυμπιονίκη αλλά και για τις στιγμές χαράς που έχει προσφέρει σε όλους μας μέσα από τις νίκες και τις διακρίσεις του και ευχήθηκε το σθένος και το μεγαλείο της ψυχής του να αποτελούν οδηγό και για άλλους ταλαντούχους νέους.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο νυν και τέως Πρόξενος της Ρωσίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής, ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλας Αλεπούς, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου