Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Ενημερωτικές συναντήσεις για την καλύτερη προσαρμογή των νηπίων που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς πραγματοποίησαν με τους γονείς τους οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου.
Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς υποστηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια κάθε οικογένειας για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών της, υλοποιώντας  και εφέτος προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Σταθμών.             
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται για πρώτη φορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη της καλύτερης προσαρμογής η προετοιμασία του παιδιού και των γονέων για την αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή τους.
Η ένταξη του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούργια φάση όχι μόνο για τα παιδί, αλλά και για όλη την οικογένεια.
Στην αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας, κατά την οποία το παιδί βγαίνει από το στενό και προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον και καλείται να δημιουργήσει νέες σχέσεις με τη δασκάλα του, τα άλλα παιδιά, το χώρο του σχολείου, να ενταχθεί σε ομάδες, να μάθει να προσαρμόζεται σε κανόνες, συμβάλουν οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση της ψυχολόγου του Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).                             
Οι γονείς στη διάρκεια των συναντήσεων είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες συμβουλές και γνώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών τους στο νέο περιβάλλον και παράλληλα να μιλήσουν με την ειδικό για θέματα που τις απασχολούν, ενώ όσοι γονείς το επιθυμούσαν είχαν και κατ’ ιδίαν συνομιλία μαζί της.    
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος  Πατούλης με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος σημείωσε:«Έχοντας ως προτεραιότητά μας τη στήριξη κάθε εργαζόμενης μητέρας είμαστε κοντά της αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της.
Η συμβουλευτική υποστήριξη από τους ειδικούς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης αυτό το στόχο υπηρετεί και πιστεύουμε ότι μέσα από την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία όλων μας, θα δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας όλα τα εφόδια που χρειάζονται για την προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξής τους.»       
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή των γονέων στους 13 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με επισκέψεις σε καθένα Σταθμό της ομάδας των ειδικών από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου