Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

O Λαϊκισμός, η Πατούλειος Αλήθεια & οι «αυθαίρετες» χορηγίες του «φιλάνθρωπου» ΜΑLL!!!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, σχετικά με την κατασκευή με χρήματα ιδιωτικής χορηγίας μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν θα υποκύψει στις δυνάμεις της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που επιθυμούν να μην γίνει κανένα έργο στην πόλη, επικαλούμενη κάθε φορά διαφορετικές δικαιολογίες. Σε αυτή την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία όπου η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν έργα, η Διοίκηση Πατούλη δεν θα αρνηθεί τις ιδιωτικές χορηγίες που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στην πόλη και τους κατοίκους χρήσιμα έργα, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν ότι το εμπορικό κέντρο ΜΑLL κατασκευάστηκε και λειτούργησε στο Μαρούσι πολλά χρόνια πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η Διοίκηση Πατούλη. 
Η συγκεκριμένη πολεοδομική αυθαιρεσία αποτελεί μέρος της «βαριάς κληρονομιάς» που μας άφησε προίκα η τότε Κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει τελεσίδικα για την τύχη του εμπορικού κέντρου, και την απόφαση αυτή η Διοίκηση Πατούλη θα τη σεβαστεί και θα την αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης και των κατοίκων.

Τρίτον, ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση η αποδοχή της χορηγίας για την κατασκευή πλατείας και παιδικής χαράς στον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α, δεν σημαίνει και νομιμοποίηση από πλευράς Δήμου της όποιας παρανομίας από οποιονδήποτε.(!!!)
 Αυτός ο ισχυρισμός από την παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ είναι και ψευδής και συκοφαντικός.
Αλλά τί άλλο να περιμένει κανείς από μια δημοτική παράταξη που προσφεύγει συχνά στο λαϊκισμό και τη συκοφαντία για να σπιλώσει το έργο και την προσπάθεια της Διοίκησης Πατούλη;
Την ίδια μέθοδο δεν ακολούθησαν και στην περίπτωση της κατασκευής των πεζογεφυρών;
Τα ίδια ψέματα δεν έλεγαν και για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου;
Δυστυχώς, η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ μας έχει συνηθίσει σε αυτή την τακτική.
Όμως η τοπική κοινωνία δεν τσιμπάει στα ψέματα τους και θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση σε λίγους μήνες.
Θα τους στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι διαπλοκή να διεκδικείς και να εξασφαλίζεις χρήματα για την εκτέλεση έργων που ωφελούν την πόλη. Αντίθετα, είναι πράξη ευθύνης και σοβαρότητας. Στοιχεία που λείπουν από την παράταξη και τα στελέχη των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Διοίκηση Πατούλη θα συνεχίσει να διεκδικεί από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Αμαρουσίου χρήματα, με τα οποία θα εκτελέσει έργα που ομορφαίνουν την πόλη μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον μας.
Η Πλατεία και η Παιδική Χαρά επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος όταν θα ολοκληρωθούν θα αποτελέσουν έναν ακόμη πρότυπο χώρο αναψυχής και διασκέδασης για τους πολίτες του Αμαρουσίου, ο οποίος δεν θα μας έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ.

Υ.Γ. Επισημαίνουμε ότι αν εφαρμόζαμε την τακτική που μας προτείνουν τα στελέχη της παράταξης ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να μην εισπράτταμε ούτε ένα ευρώ Δημοτικά Τέλη από το MALL.

Αυτό μας προτείνουν να κάνουμε;
Να χαρίζουμε στους ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να μην «νομιμοποιήσουμε» τάχα το αυθαίρετο κτίσμα;
Ποιος θα βγει ωφελημένος από αυτή την τακτική; Ο Δήμος και οι κάτοικοι, ή οι «αυθαιρετούντες» επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες του MALL;
Ας μας εξηγήσουν «καθαρά» τα στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης, με ποιους πραγματικά είναι;

Με τους πολίτες και το Δήμο ή με τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών που δήθεν καταγγέλλουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου