Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το «σύστημα Πατούλη» δεν ορρωδεί προ ουδενός!!!

                     ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...
       ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος αποδέχτηκε δωρεά της εταιρίας που διαχειρίζεται το «The Mall» για κατασκευή πλατείας σε κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α..
Είναι η δεύτερη φορά που αποδέχεται παρόμοια δωρεά.
Η πρώτη αφορούσε στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στο «The Mall» και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αποφάσεις αυτές του δημοτικού συμβουλίου παίρνονται σε μια περίοδο που αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Σ.τ.Ε. που κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το κτίριο του «The Mall» ως αυθαίρετο. Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
Είναι πραγματικά κατάντια και δουλοπρεπής συμπεριφορά να δέχεται η Δημοτική Αρχή δωράκια από συμφέροντα που ευθύνονται για τις τόσο σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές που έχουν σωρεύσει στους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης.
Αλλά και νομικά απαράδεκτη αφού στην ουσία  απεμπολείται στην πράξη το δικαίωμα που θα  δώσει η απόφαση του Σ.τ.Ε. για τη διεκδίκηση από το Δήμο αστικών αποζημιώσεων.

Η διοίκηση του Δήμου αποφεύγει να δεσμευτεί για τις ενέργειες που κάνει για να εφαρμόσει την απόφαση του Σ.τ.Ε. 
Θα προσφύγει στα αστικά και διοικητικά δικαστήρια ή θα ακολουθήσει παρελκυστική πολιτική που στόχο θα έχει τη «νομιμοποίησή» του, με ενδεχόμενα  παραταξιακά οφέλη ;
Το σύστημα Πατούλη δεν ορρωδεί προ ουδενός. 
Θέλει να «πουλήσει» προεκλογικά στους κατοίκους ότι έκανε έργο. Σκέφτονται:
«Ποιος θα νοιαστεί αν θα χάσει ο Δήμος - εξ αιτίας των «δωρεών» - στο μέλλον τεράστιες αποζημιώσεις. Ποιος νοιάζεται αν μας χρωστάνε ακόμα 80 στρέμματα ελεύθερων χώρων. Το θέμα είναι σήμερα να εξυπηρετήσουμε τις προεκλογικές σκοπιμότητες και μετά βλέπουμε.»
Αυτή είναι η ηθική  και ο πολιτικός αμοραλισμός τους. Αυτός είναι ο πραγματικός λαϊκισμός και όχι αυτός που επικαλείται το «γραφείο τύπου»  όταν απαντά στις τοποθετήσεις της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ». Έτσι θέλει, το «σύστημα Πατούλη», να διαπαιδαγωγήσει την κοινωνία.
Ας γνωρίζουν όμως ότι η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει.
Η κρίση αφύπνισε συνειδήσεις. Οι Μαρουσιώτες θα στείλουν αυτές τις πρακτικές της διαπλοκής και της συνδιαλλαγής με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στα αζήτητα.

Μαρούσι 06.10.2013 
ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Η Ορρωδία= Ο Φόβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου