Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Μαγική Εικόνα» η Χρυσή Αυγή !!!

   Προβολή της θεωρίας των δύο άκρων από τη δημοτική Αρχή 
Το ψήφισμα που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το ΔΣ και διαμόρφωσε στη συνέχεια (!) η προσκείμενη στη ΝΔ Διοίκηση Πατούλη για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού εργαζόμενου Παύλου Φύσσα,  αποκαλύπτει το βαθειά αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό  της υπόβαθρο, που τόσο προσεκτικά προσπαθούσε μέχρι σήμερα να κρύψει.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τη σχετική ψηφοφορία η συσπείρωση όλων των συμβούλων της, και αυτών δηλ. που πρόσκεινται στη Χ.Α. (χωρίς πάντως να το επιτύχει),
 συμφωνήθηκε ένα κείμενο από το οποίο:
Απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
 Για το έγκλημα ευθύνονται, γενικά κι αόριστα, κάποιες «ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές». Η Χρυσή Αυγή κρατείται στο απυρόβλητο!
Υιοθετείται, ταυτόχρονα, η θεωρία των δύο άκρων.
 Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη:  έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, έχει στόχο να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά το καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.
Προχωρούν στην πράξη στην απαράδεκτη εξίσωση του  φασισμού/ναζισμού με τον κομμουνισμό. Μπαίνουν διακριτά και από κοινού στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής η νεοναζιστική και η «ολοκληρωτική ιδεολογία», κλασσικός όρος τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κόρο χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει το σοσιαλιστικό σύστημα, που στο επίκεντρό του είχε την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 «Θα εντείνουμε» λένε «τις παρεμβάσεις μας  στη νεολαία και ειδικότερα στα σχολεία, για να μην έχει απήχηση καμία νεοναζιστική ή ολοκληρωτική ιδεολογία». 
Άραγε εννοεί ότι θα συμβάλει ώστε στα σχολεία να διδάσκεται η τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ και του σοσιαλιστικού συστήματος στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές; ή μήπως ότι θα αναδείξουν την προκλητική στήριξη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου στην στήριξη του ναζισμού; Όχι βέβαια.
 Η διαστρέβλωση της ιστορίας σε βάρος της καθοριστικής συμβολής του κόκκινου στρατού και της σοσιαλιστικής κοινωνίας στη συντριβή της ναζιστικών στρατευμάτων, η συγκάλυψη της σύμφυσης κεφαλαίου - ναζισμού αποτελούν μόνιμη επιδίωξη της άρχουσας τάξης.
Στο πλαίσιο της ποιο πάνω διακριτής αναφοράς και εξίσωσης ελλοχεύουν και απειλές κατά του «πολιτικού φορέα» της κομμουνιστικής («ολοκληρωτικής» κατά τη δική τους συκοφαντική ορολογία) ιδεολογίας, δηλ. του ΚΚΕ. «Καλούμε», λένε, «όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας σε συνεχή αγώνα, ενάντια στην ιδεολογία του φασισμού και του ολοκληρωτισμού και τους πολιτικούς φορείς της».
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των άλλων παρατάξεων που συμφώνησαν στην από κοινού διαμόρφωση αυτού του ψηφίσματος.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε εκ των υστέρων να  διαμαρτυρηθεί για την παράλειψη του ονόματος της Χρυσής Αυγής αλλά δεν βρήκε κουβέντα να πει για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προβάλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα θεωρία των δύο άκρων, για την προσπάθεια τσουβαλιάσματος του κομμουνισμού με το ναζισμό. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού πρόκειται για μια δύναμη που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, που συμφωνεί σε όλες τις βασικές της κατευθύνσεις, που  αποδέχεται την αντικομμουνιστική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η ΕΕ. 

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται το καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα της βαρβαρότητας που γεννά το φασισμό, κάνει κάθε προσπάθεια για να το αθωώσει: κρύβει ότι το ίδιο το σύστημα γεννά και αξιοποιεί το φασισμό, σπέρνει επικίνδυνες αυταπάτες ότι αυτό το σύστημα (αν είναι ποτέ δυνατόν!) θα αντιμετωπίσει το ... παιδί του μέσω της ανεξάρτητης(!!) δικαιοσύνης (αυτής της δικαιοσύνης που επιστρατεύει απεργούς, που βγάζει παράνομες τις απεργίες, που καταδικάζουν τον εργαζόμενο να δουλεύει νόμιμα(!) με μισθό εξαθλίωσης των 300 και 400 ευρώ).
Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε δικαιώνει τη θέση των κομμουνιστών συμβούλων να μην πάρουν μέρος σε αυτή και στην έκδοση του σχετικού ψηφίσματος που στην πράξη αθωώνει  την ιδεολογία και την πολιτική του καπιταλιστικού συστήματος, στους κόλπους του οποίου εκτρέφεται και αναπτύχθηκε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Αντί αυτού οι 3 κομμουνιστές σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ανάγνωσαν στο ΔΣ την παρακάτω δήλωση:

«Να τσακίσουμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής
H δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και η επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, συνέχεια δεκάδων άλλων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών και άλλων εργαζομένων, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Ένα νεοναζιστικό μόρφωμα τα μέλη του οποίου οργανώνονται και εκπαιδεύονται για επιθέσεις εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Τα φασιστοειδή πήραν ήδη τις πρώτες απαντήσεις στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινιού και της Νίκαιας, σε όλη τη χώρα στη συνέχεια  με τις μαζικές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών και έπεται συνέχεια. Αυτός είναι ο αποτελεσματικός δρόμος για την αντιμετώπισή της.
Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες για «συνταγματικά» και άλλα «τόξα» που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θεωρίες που συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες ενδυνάμωσης του φιδιού.  Η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς, μεγάλης διάρκειας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο βάλτο μιας θολής  «αντιμνημονιακής» ρητορείας, που κρύβει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, που αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα». Τροφοδοτήθηκε, ακόμη, και από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» και του «ριζοσπαστισμού».
Η Κυβέρνηση, το ίδιο και οι προκάτοχοί της, ενεργοποίησε με απαράδεκτη καθυστέρηση το υπάρχον νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το σύστημα.
Για μας είναι ξεκάθαρο: Η ενεργοποίηση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τη Χ.Α. Η ποινική αντιμετώπισή της δεν μπορεί να την ξεριζώσει, τα συμφέροντα που τη στηρίζουν παραμένουν. Το κρίσιμο επομένως είναι να αντιμετωπιστεί και από την πλευρά του κινήματος, να απομονωθεί στις γειτονιές, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς. Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη.
 Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
 ●Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα.
 ●Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
 Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς.
 ●Καμιά ανοχή, καμιά επανάπαυση γιατί, όπως μας δίδαξε ο Μπρεχτ: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα τη πόλης μας ας συγκρίνουν, ας κρίνουν και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

                                                    Μαρούσι 5.10.2013
                          Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου