Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα του Δ. Σ. Αμαρουσίου για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Στην τακτική συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.    
                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική εκτέλεση που κατέληξε στο θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό είναι επακόλουθο σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος συνανθρώπων μας.
Αυτές οι πράξεις και αυτή η συμπεριφορά προσβάλλουν το λαό μας αλλά και την Πατρίδα μας, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ευδοκιμούν ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.
 Είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.


Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, ώστε κανένας δημότης να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος στην κρίση.
Θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας  στη νεολαία και ειδικότερα στα σχολεία, για να μην έχει απήχηση καμία νεοναζιστική ή ολοκληρωτική ιδεολογία.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας σε συνεχή αγώνα, ενάντια στην ιδεολογία του φασισμού και του ολοκληρωτισμού και τους πολιτικούς φορείς της.
Καλούμε τους δημότες Αμαρουσίου να πρωτοστατήσουν σε κινήσεις που προστατεύουν τη Δημοκρατία και αποτρέπουν συμπεριφορές που κατατείνουν στην κατάργησή της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου