Το αδιαχώρητο έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θεατράκι των Εργατικών της Κάτω Κηφισιάς. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά μουσική εκδήλωση με θέμα «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα πανόραμα δημιουργίας και αγώνα. Δημιουργίας με το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς που κράτησε μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού τμήματος της εκδήλωσης, με τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά.
Αλλά βέβαια και με την 1η δημόσια παρουσία της Παιδικής Χορωδίας του συλλόγου Εργατικών, που συμμετείχε στην εκδήλωση μετά από λίγες μόνο πρόβες.
Τα παιδιά και οι νέοι της περιοχής, που δείχνουν το δρόμο της δημιουργίας, και που είναι αυτοί που θα σηκώσουν κάποτε τις τύχες του τόπου.
Τον πήχη της ποιότητας ανέβασε πολύ ψηλά το τρίο από εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, που με υπέροχα τραγούδια αλλά και εύστοχα σχόλια για τον αγώνα ενάντια στο μαύρο στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, το αγωνιστικό τους ήθος και την εμπνευσμένη παρουσία τους, κράτησε το άλλο μέρος του προγράμματος.
Η παρουσίαση του αγωνιστικού προσώπου της Ελληνικής κοινωνίας, εκτός από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, έγινε από εκπροσώπους των καθηγητών, του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλέμιγκ που βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος, και του συντονιστικού φορέων της Κηφισιάς κατά του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα που σχεδιάζεται στο Καλυφτάκι, ενώ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και πολλά μέλη συλλόγων και σωματείων της περιοχής.
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς ο Γιάννης Αδριανός, που αφού περιέγραψε σύντομα την πολιτική και τα αποτελέσματα στο λαό των μνημονίων και της εξάρτησης, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις αυτής της πολιτικής. Που χρειάζεται σιγή στην ενημέρωση (εξ΄ ου και το μαύρο στην ΕΡΤ), το φόβο και το βούρδουλα του αστυφύλακα (ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων), και χτύπημα της δημοκρατίας (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κλπ). Πρότεινε δε ως μόνο δρόμο, το δίπτυχο αγώνας και ενότητα, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι αιτίες που τη δημιουργούν.
Η συνέχεια είχε τραγούδια της Ελληνικής ροκ σκηνής από το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς, στο οποίο συμμετείχαν οι:
Μάριος Πάλλας - Τραγούδι
Χριστίνα Παπανδρέου - Πλήκτρα
Απόστολος Κατακουζηνός - Ντραμς
Γιάννης Σούλπης - Μπάσο
Χριστιάννα Νταμπ – Τραγούδι
Ζευκιλής Κώστας - Ηλεκτρική κιθάρα
Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Άννα Μαθιού, καθηγήτρια σε λύκειο της περιοχής, μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, που αναφέρθηκε στο νέο λύκειο που σχεδιάζουν με εξετάσεις και φροντιστήρια σε όλο το λύκειο, με νέα κλεισίματα σχολείων, με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με εξαναγκασμό μαθητών των επαγγελματικών λυκείων που κατάργησαν τις ειδικότητές τους σε φοίτηση σε ιδιωτικά ΙΕΚ, και στους κοινούς αγώνες των καθηγητών με τους μαθητές και τους γονείς.
Μετά την παρέμβαση των καθηγητών, ήρθε η σειρά των παιδιών. Η Παιδική Χορωδία του συλλόγου Εργατικών και Κάτω Κηφισιάς, η έκπληξη της βραδιάς, ανέβηκε στη σκηνή με το Μάριο Πάλλα και τραγούδησε 2 τραγούδια στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Η παρουσία των παιδιών σκόρπισε τον ενθουσιασμό σε γονείς και φίλους:
Μετά τη χορωδία πήρε το λόγο ο Σπύρου Παπακωνσταντίνου, μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Που αναφέρθηκε, στα νοσοκομεία της περιοχής, το Νταού Πεντέλης το παιδοψυχιατρικό νοσοκομείο της Ραφήνας και το Παπαδημητρίου που ήδη έκλεισαν, και στο «Αμαλία Φλέμιγκ» που όπου νάναι κλείνει, με 300 επί πλέον εργαζόμενους στην ανεργία, που προστίθενται στους 1.665 των 8 νοσοκομείων που κλείνει η κυβέρνηση. Δεν ήταν η μοίρα μας αυτή, δεν ήταν γραφτό να έρθει το μνημόνιο και η τρόικα, ήταν επιλογή, είπε:
Ακολούθησαν τα εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, με ένα πρόγραμμα με έντεχνη μουσική των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που εκτός από την εξαιρετική τους καλλιτεχνική παρουσία, έδωσαν και τον τόνο στην εκδήλωση με τα παρεμβάσεις για τα ίδια τα τραγούδια, το μαύρο στην ΕΡΤ και τους αγώνες όσων την κρατούν ακόμα ανοιχτή, και με σχόλια για την πολιτική, τον πολιτισμό και το αγωνιστικό ήθος, τόσο αναγκαίο στους καιρούς που ζούμε.
Ήταν οι:
Θέμης Συμβουλόπουλος - Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ
Τεό Λαζάρου - Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Λουκάς Πανουργιάς - Χορωδία ΕΡΤ
Ακολούθησε προβολή βίντεο αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα που σκοτώθηκε από φασιστική συμμορία στις 18/9/2013. Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού "Είσαι Εδώ" είναι γραμμένοι από τον Παύλο. Το τραγούδι αναφέρεται σε φίλο του που σκοτώθηκε σε τροχαίο και ερμηνεύεται από τον ίδιο.
Ο Παύλος Φύσσας είναι κι αυτός εδώ!
Το λόγο πήρε μετά το βίντεο, ο Γιώργος Λιάκος, εκπρόσωπος του Συντονιστικού φορέων και Συλλόγων Κηφισιάς ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στο Καλυφτάκι της Κηφισιάς (στο συντονιστικό συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς), που αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν την κατασκευή του.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιας, με έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Στο μπουζούκι, ο Νίκος Καραπιπέρης
Στο Τουμπερλέκι, ο Σωτήρης Νικολάου
Το γλέντι άναψε με το 3ο μέρος, όπου το σχήμα έπαιξε Θρακιώτικα, Καλαματιανά και Ποντιακά τραγούδια, που ξεσήκωσαν τον κόσμο στην πίστα.
Η βραδιά τελείωσε κατά τα μεσάνυχτα, με το “don’t worry – be happy” που έδωσε το στίγμα της αισιοδοξίας, αισιοδοξίας της θέλησης!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου