Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Να τσακίσουμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

                           ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
H δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και η επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, συνέχεια δεκάδων άλλων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών και άλλων εργαζομένων, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Ένα νεοναζιστικό μόρφωμα τα μέλη του οποίου οργανώνονται και εκπαιδεύονται για επιθέσεις εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Τα φασιστοειδή πήραν ήδη τις πρώτες απαντήσεις στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινιού και της Νίκαιας, σε όλη τη χώρα στη συνέχεια  με τις μαζικές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών και έπεται συνέχεια. Αυτός είναι ο αποτελεσματικός δρόμος για την αντιμετώπισή της.
Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες για «συνταγματικά» και άλλα «τόξα» που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θεωρίες που συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες ενδυνάμωσης του φιδιού.  
Η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς, μεγάλης διάρκειας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο βάλτο μιας θολής  «αντιμνημονιακής» ρητορείας, που κρύβει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, που αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα».
Τροφοδοτήθηκε, ακόμη, & από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό & ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» & του «ριζοσπαστισμού».

Η Κυβέρνηση, το ίδιο και οι προκάτοχοί της, ενεργοποίησε με απαράδεκτη καθυστέρηση το υπάρχον νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το σύστημα.
Για μας είναι ξεκάθαρο: Η ενεργοποίηση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τη Χ.Α. Η ποινική αντιμετώπισή της δεν μπορεί να την ξεριζώσει, τα συμφέροντα που τη στηρίζουν παραμένουν. Το κρίσιμο επομένως είναι να αντιμετωπιστεί και από την πλευρά του κινήματος, να απομονωθεί στις γειτονιές, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς. Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ. Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα.
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς.
Καμιά ανοχή, καμιά επανάπαυση γιατί, όπως μας δίδαξε ο Μπρεχτ: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Μαρούσι 1.10.13
Οι Κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία

Φωτόπουλος Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου