Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του πρ. του Σ.Π.Α.Π, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ζητήματα συνεργασίας και ετοιμότητας ενόψει του χειμώνα εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργου Πατούλη, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο, και παρόντες εκπροσώπους του Σώματος. 
Ο κ. Πατούλης, ζήτησε, επίσης, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος την παραχώρηση παλαιών πυροσβεστικών οχημάτων στο Σύνδεσμο προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ικανότητα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παραχώρησης με πρωτοβουλία του Δημάρχου ενός εκ των 10 απινιδωτών που προσέφερε ο όμιλος «Υγεία» στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π για την πολύ καλή συνεργασία και τη στήριξη με κάθε ευκαιρία του έργου των πυροσβεστών.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη, επίσης, το Σώμα των πυροσβεστών για την εγρήγορση που επιδεικνύουν σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου προστατεύοντας το πράσινο, ενημερώνοντάς τους ότι οι προσπάθειές τους αλλά και των εθελοντών που στηρίζουν το δύσκολο έργο τους θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει ο Σ.Π.Α.Π με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Συνδέσμου, ο κ. Πατούλης, ζήτησε να παραχωρηθούν οχήματα στο πλαίσιο της ανανέωσης του πυροσβεστικού στόλου αλλά και σε συνεργασία ώστε να πραγματοποιηθεί ειδική εκπαίδευση εθελοντών με στόχο να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση συμβάντων. 
Παράλληλα, ζήτησε την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και τον κατάλληλο συντονισμό με τις εντεταλμένες υπηρεσίες αλλά και τον Σύνδεσμο ενόψει του χειμώνα για την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων από τις επικείμενες κακοκαιρίες.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Β’ Κλαδάρχης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Στέφανος Σπανέας, ο Υποδιοικητής 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Ηλίας Τσαμπούρας, ο Πυραγός Σπύρος Τσίπρας. Παρών στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Σ.Π.Α.Π Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου