Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Κεραμική Τέχνη είναι στοιχείο της ταυτότητας του Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζει & ενισχύει την Κεραμική Τέχνη στο Μαρούσι
Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση με παραδοσιακά εδέσματα σερβιρισμένα σε κεραμικά χειροποίητα αγγεία που κατασκεύασαν οι κεραμίστες του Αμαρουσίου παραβρέθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης,ο οποίος  βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών στηρίζοντας το έργο τους.      
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης.               
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι κεραμίστες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης (Λεωφ. Κηφισίας 207), όπου φιλοξενείται η έκθεση κεραμικής με σημαντικά έργα Ελλήνων Κεραμιστών,σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου. 
Το γεύμα το οποίο είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι κεραμίστες περιλάμβανε ελληνικά  εδέσματα με κύριο πιάτο την παραδοσιακή φασολάδα σερβιρισμένη σε κεραμικά χειροποίητα αγγεία.    
 Στη διάρκεια του γεύματος ο κος Πατούλης συνομίλησε με τους κεραμίστες γα την μεγάλη επιτυχία της φετινής έκθεσης κεραμικής, καθώς και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη συμμετοχή του κοινού...
εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι θεματοφύλακας της κεραμικής τέχνης και παράδοσης και στηρίζει το έργο τους.Θέλουμε ανέφερε ο κος Πατούλης ο φιλόξενος αυτός χώρος να γίνει το «σπίτι» των Κεραμιστών με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εκ μέρους των κεραμιστών συμμετείχαν ο Πρόεδρος Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κος Νίκος Βαλλάτος, ο Γ.Γ. κος Άγης Δάνος και οι κεραμίστες κος Νίκος Βασιλακάκης και η κα Φλώρα Σκλάβαινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου