Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η «ασθενής μνήμη» του κ. Μπρέγιαννη, και τα ρούχα του Μανολιού

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Μπρέγιαννη, σχετικά με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Δήμο Αμαρουσίου, το Μανολιό και τα ρούχα του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Επί των ημερών των κ.κ. Μπρέγιαννη - Τζανίκου στη Διοίκηση του Δήμου στήθηκε και λειτούργησε ο Οργανισμός Εργασίας στο βωμό της ψηφοθηρίας της τότε Διοίκησης και με μοναδικό στόχο να πουλήσει ελπίδα και να υφαρπάξει την ψήφο μερικών εκατοντάδων οικογενειών του Αμαρουσίου. Και με Διοίκηση Πατούλη ο Οργανισμός Εργασίας τέθηκε σε εκκαθάριση, ενώ οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Δήμο, σε σταθερές θέσεις εργασίας. Τα αδιαμφισβήτητα αυτά γεγονότα ο κ. Μπρέγιαννης, τα ξεχνά;
2. Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που πρώτη επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε η εφαρμογή του Καλλικράτη και το Μνημόνιο που ψήφισαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχαν στη λειτουργία των υπηρεσιών. Ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του στήριξαν τότε πολιτικά τις επιλογές αυτές. Τώρα μετάνιωσαν;
3. Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που από το 2008 έχει επισημάνει την ανάγκη να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Δήμο. Δυστυχώς, όμως, ξεκίνησε από το 2010 η εφαρμογή των μνημονίων και η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο. Απαγόρευση που ισχύει μέχρι το 2016.

 Με δεδομένο ότι ως το 2016 δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και έχοντας υπόψη μας ότι το ήδη υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου μειώνεται χρόνο με το χρόνο ακόμη περισσότερο λόγω συνταξιοδοτήσεων, τι μας συμβουλεύει ο κ. Μπρέγιαννης, να κάνουμε;
Να καλύψουμε με άλλους τρόπους τις ανάγκες μας σε προσωπικό ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας για να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Ή να περιμένουμε να επιτραπούν ξανά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αδιαφορώντας για την λειτουργία τους;
Η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη, θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία του Δήμου
Θα εξακολουθήσουμε να παράγουμε έργο και να προσφέρουμε υπηρεσίες σε κάθε κάτοικο του Αμαρουσίου. Δεν θα «γυρίσουμε την πλάτη» στους άνεργους συμπολίτες μας. Δεν θα περιμένουμε το 2016 για να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό (εάν επιτραπεί τότε) που θα λειτουργήσει τις υπηρεσίες μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια στις ανάγκες των πολιτών επειδή κάποιοι αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του Δήμου ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κάποιους που προτιμούν να κλείσει ο Δήμος από το να βρουν δουλειά μερικές δεκάδες συμπολίτες μας και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας, επειδή αυτό πιθανόν δεν εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά τους σχέδια.
Η διαφορά μας με τον κ. Μπρέγιαννη, που θεωρεί ότι «αλλάζοντας τα ρούχα που μέχρι πρόσφατα φορούσε θα μας κοροϊδέψει και θα πιστέψουμε ότι είναι άλλο πρόσωπο από αυτό που ξέρουμε», είναι μεγάλη.
           Γι’ αυτόν σημασία έχει η πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας χιλιάδων ανθρώπων να βρουν δουλειά.
           Για μας σημασία έχει το αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
           Γι’ αυτόν, προτεραιότητα είναι η διατήρηση κάποιων κακώς εννοούμενων «κεκτημένων προνομίων» ενός τμήματος εργαζομένων, στο δημόσιο τομέα κυρίως, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας που εργάζεται εκτός του στενού δημοσίου.
           Για μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, με προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων συμπολιτών μας.
           Για μας προτεραιότητα είναι αφενός να διαφυλάξουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας αφετέρου να βρούμε εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας.
           Για εκείνον, προτεραιότητα είναι οι επόμενες εκλογές, αδιαφορώντας σε ποια κατάσταση θα είναι ο Δήμος την επομένη των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου