Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Παρουσία του κ.κ. Ιερώνυμου, η εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής

Την εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και παρόντων του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλου, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2012 – 2013 με τη συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων και μουσικών συνόλων της Σχολής. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, έγινε η απονομή των βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μελοποιίας, αλλά και των διπλωμάτων βυζαντινής μουσικής στους αποφοίτους της Σχολής.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, επεσήμανε την ανάγκη όλων αυτών των προσπαθειών για τη διατήρηση ζωντανής της βυζαντινής μουσικής παράδοσης αλλά και για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με υγιή πρότυπα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του και εξέφρασε την ικανοποίηση που το Σχολείο Ψαλτικής ανήκει στο Μαρούσι δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός των προσπαθειών του Σχολείου.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, οι φίλοι της παραδοσιακής μουσικής, οι εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και του ιεροψαλτικού χώρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.
Συγκεκριμένα, βυζαντινούς ύμνους παρουσίασαν η παιδική χορωδία του Σχολείου και η χορωδία μαθητών του Σχολείου Ψαλτικής υπό τη διεύθυνση των δασκάλων τους Κωνσταντίνου Μπουσδέκη, και Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, αντίστοιχα.
Την παράσταση έκλεψαν το τμήμα μουσικής προπαιδείας με παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και η παιδική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού που παρουσίασαν βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, βράβευσε τον τ. Άρχοντα Λαμπαδάριο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασίλειο Εμμανουηλίδη, για την εν γένει προσφορά του στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική αλλά και τη συμπαράσταση και υποστήριξη του έργου του Σχολείου Ψαλτικής.
Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων σε τέσσερις αποφοίτους βυζαντινής μουσικής του Σχολείου Ψαλτικής και η απονομή των τριών πρώτων βραβείων στους νικητές του Διαγωνισμού Μελοποιίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της νικητήριας σύνθεσης του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μελοποιίας από το Βυζαντινό Χορό «Εν Ψαλτηρίω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου