Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Tο Χαράτσι & η «εύχαρις ΑΡΙΣΤΕΡΗ Φραγκόκοτα των ΣΑΛΟΝΙΩΝ»!

       Από το έκτακτο τέλος στο μόνιμο φόρο ακινήτων...
    Εμμεση & σταδιακή η δήμευση της περιουσίας του Λαού !
     Μέσω της ΔΕΗ ξανά η είσπραξη του νέου φόρου το 2013   
Μας τα «έπρηξε» ο κατοχικός Τύπος και τα καθοδηγούμενα από τις 2 Τρόϊκες Ηλεκτρονικά ΜΜΕ,  ότι εξ αιτίας του παρανοϊκού, παράλογου & αντισυνταγματικού ΕΕΤΗΔΕ κινδυνεύει ΔΗΘΕΝ η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης του ΥΠΕΡ«πατριώτη» Αντώνη Σαμαρά και πως δεν αποκλείεται ακόμα & προσφυγή σε κοινοβουλευτικές εκλογές !!!
Και αυτό γιατί ο  «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ»(έτσι είναι εάν έτσι νομίζει), Φανούρης - Φώτης Κουβέλης διέρρεε δεξιά & αριστερά ως πολιτικός Αρχηγός της «ΣΗΜιτικής ΑΡιστεράς» και ως Νομικός,  πως αποκλείεται να συναινέσει στην επανάληψη της είσπραξης του τέλους(ως είχε), από τον πολύπαθο Ελληνικό Λαό! 
Τι εννοούσε ο ποιητής της «ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»(κατά κόσμον ΔΗΜ.ΑΡ), το διαπιστώσαμε χθες το βράδυ, λίγα μόλις λεπτά μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ...
Προς στιγμήν κάποιοι ευκολόπιστοι συνάδελφοι εξεπλάγησαν που στην θέση του Αλέκτορος(των προηγούμενων ημερών) ενεφανίσθη αναιτιολογήτως, «εύχαρις ΑΡΙΣΤΕΡΗ Φραγκόκοτα των ΣΑΛΟΝΙΩΝ» και του ακραίου Νεοφιλελευθερισμού!!!
Από κοντά και ο έτερος Καππαδόκης... Ο Σοσια«ΛΗΣΤΗΣ» ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ(εμπνευστής του εν λόγω χαραΤΣΙΟΥ), για να μας εξηγήσουν πως όλα όσα έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες τα εννοούσαν! Δηλαδή την κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ & την φορολογική μας ελάφρυνση...Ο ΤΡΟΠΟΣ;

ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος με τον οποίο καταπολέμησε το ΝΕΦΟΣ στην 1η του θητεία ως πρωθυπουργός ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου...
Από τα Μονά-Ζυγά Ι.Χ που η Νέα Δημοκρατία είχε καθιερώσει να εισέρχονται εναλλάξ  στον Δακτύλιο, εκείνος μας απάλλαξε από το νέφος επιτρέποντας την είσοδο, μία στα μικρά και μία στα μεγάλα νούμερα των αυτοκινήτων !!!
Η τρικάβαλη στις πλάτες του ΣΟΚαρισμένου, αηδιασμένου & εξαθλιωμένου Λαού, «αιμοδιψής» κυβέρνησις ΣΑΜΑΡΑ(που χαίρει της εκτίμησης των ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ), βρήκε λοιπόν (σε αγαστή πάντοτε συνενεργασία και σύμπνοια), την «ελάφρυνση» των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, με τον εξής Σουρρεαλιστικό τρόπο
                  Ο ΕΕΤΗΔΕ  αντικαθίσταται από τον τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων... 
        Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι η ΔΕΗ για τις Ηλεκτροδοτούμενες Επιφάνειες ... 
        Για τις υπόλοιπες που θα προστεθούν(;;;), θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών!!!




Η κοινή πρόταση των κυβερνητικών εταίρων προς την τρόικα, προβλέπει πως από το Μάιο το ΕΕΤΗΔΕ αντικαθίσταται από τον ενιαίο φόρο ακινήτων που για το 2013 θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ, αλλά θα χωριστεί σε δύο μέρη: για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (είσπραξη από τη ΔΕΗ) και για τα αδόμητα μέρη (από τις εφορίες), ενώ από το 2014 ο ενιαίος φόρος θα εισπράττεται από τις εφορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", συμφωνήθηκε να στηριχθεί το σχέδιο Μανιτάκη, σε ότι αφορά το δημόσιο, ενώ για τις συγχωνεύσεις τραπεζών, συμφωνήθηκε να στηριχθεί η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει ρύθμιση άνω των 36 δόσεων, όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, ενώ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανέφεραν πως "θα επιχειρηθεί το ακλύτερο δυνατό".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε πως συμφωνήθηκε η θέσπιση για ένα ενιαίο προοδευτικό φόρο στα ακίνητα με φορολογικό όριο, χωρίς να το διευκρινίσει.
Όπως είπε ο μηχανισμός είσπραξης του νέου φόρου θα είναι μέσω της ΔΕΗ το 2013 για όσα ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ και από τις εφορίες για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα  ενώ από το 2014 θα έγκειται στις εφορίες.
“Το 2011 όταν αποφασίστηκε ως προσωρινό και έκτακτο μέτρο δεν υπήρχε άλλη λύση” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: “Όπως είχαμε πει από την αρχή ήταν έκτακτο και προσωρινό και τώρα πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων”. Επίσης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και να εκταμιευθεί το συντομότερο η επόμενη δανειακή δόση προς τη χώρα προκειμένου “να προστατευθεί ο Ελληνας πολίτης από μια Ευρώπη νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της”.
Για συμφωνία πάνω στο θέμα μίλησε λίγα λεπτά νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. "Προσερχόμαστε με κοινές θέσεις καθώς αντικαθίσταται το ΕΕΤΗΔΕ με ενιαίο φόρο στα ακίνητα και μάλιστα με προοδευτικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν μεγάλες κατηγορίες πολιτών" και "ειδικά εκείνων που είναι οικονομικά αδύναμοι” τόνισε βγαίνοντας από το Μαξίμου.
Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων απάντησε “όχι”.
“Για φέτος και μόνο για φέτος θα εισπράττεται κυρίως από τη ΔΕΗ”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για το νέο φόρο.
“Τα νέα μέτρα είναι εδώ και καιρό και προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα. Το πώς θα λέγονται έχει μικρή σημασία. Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία την παράταση ενός μέτρου, που είχαν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν. Ο ελληνικός λαός, όμως, τους έχει πια καταλάβει” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου