Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ: Σύσκεψη την Τεταρτη στο Στέκι της Νεολαίας

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες συνάδελφοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν λάβει ειδοποιήσεις πληρωμής ασφαλίστρων, όπου διαπιστώνουν ότι τους επιβάλλεται η αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση επειδή έχουν συμπληρώσει την τριετία.
Συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να αξιώνει να πληρώσουμε αυξημένες εισφορές, σε μια περίοδο που ο τζίρος των μικρομάγαζων έχει καταβαραθρωθεί, χιλιάδες συνάδελφοι είναι πνιγμένοι στα χρέη, χιλιάδες έχουν χρεοκοπήσει και το 50% των ασφαλισμένων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, προς τον ΟΑΕΕ μένοντας ουσιαστικά αυτοί και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.
Όχι μόνο το ταμείο δεν θα εισπράξει περισσότερα χρήματα, αλλά αντιθέτως και αυτοί οι συνάδελφοι που μόλις και με τα βίας κατάφερναν μέχρι σήμερα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αυτές τις αυξήσεις σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία να τις καλύψουν.
Τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ πρέπει να καλυφτούν με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με αγνόηση των Μνημονίων που καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και ΟΧΙ με το ξεζούμισμα των αυτοαπασχολούμενων.

 Υπεύθυνες για την άθλια κατάσταση του ΟΑΕΕ είναι οι κυβερνήσεις (σημερινή και προηγούμενες) που λεηλάτησαν και κούρεψαν τα αποθεματικά που μαζεύτηκαν από τη δουλειά και τον ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο δήμος Αμαρουσίου έρχεται να εφαρμόσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης όπου θα δώσει ένα τεράστιο χτύπημα στο ήδη πενιχρό εισόδημα μας αυτή την περίοδο, μιας και οι πελάτες θα πρέπει να χρυσοπληρώνουν μια θέση στάθμευσης για να μας επισκεφτούν.
Παράλληλα στα πλαίσια της βιοκλιματικής ανάπλασης, που προωθείται από κυβέρνηση και δήμο, δαπανάται πακτωλός χρημάτων στους μεγαλοεργολάβους για την κατασκευή έργων βιτρίνας, τη στιγμή που έργα υποδομής, απαραίτητα στη λαϊκή οικογένεια δεν μπαίνουν καν στην ημερήσια διάταξη όπως αποχετεύσεις και αντιπλημμυρικά έργα στις γειτονιές. Δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα σε πολλούς συναδέλφους μας που τα μαγαζιά τους επηρεάζονται άμεσα από τα έργα ανάπλασης.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ,
                     ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 15:00, ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΑΛΛΗ 12 ΜΑΡΟΥΣΙ, 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ
 ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.


Τοπική γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου
Δημ. Ράλλη 12 Μαρούσι, Τηλέφωνα επικοινωνίας:
 210 80 23 471, 6944 27 35 90 , 6984 49 83 42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου