Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΙΓΕ: «Αντισυνταγματική» η κατάργηση & συγχώνευση του Ινστιτούτου!

        Xρέος όλων η διαφύλαξη της συνταγματικής νομιμότητας
Tην αντίθεσή του για την επιχειρούμενη κατάργηση και συγχώνευση του Ινστιτούτου γεωπονικών Επιστημών με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα»,  εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος  σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου.
Το Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. αφού έλαβε υπ’ όψιν του το Σχέδιο Νόμου κατάργησης και συγχώνευσης του Ι.Γ.Ε. και το σχετικό υπόμνημα του νομικού συμβούλου του Ι.Γ.Ε., διατύπωσε ομόφωνα την αντίθεσή του για την επιχειρούμενη κατάργηση και συγχώνευση του Ιδρύματος.
Παράλληλα αποφάσισε:
α)Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
β)Να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και
γ)Σε συνεργασία με τους  Δήμους Αμαρουσίου & Κηφισιάς να διασφαλίσει την εξαίρεση του Ι.Γ.Ε. από το «σχέδιο Προσθήκης σε σχέδιο Νόμου» και την με κάθε τρόπο αποφυγή της ούτως ή άλλως αντισυνταγματικής κατάργησης και συγχώνευσής του.



Υπενθυμίζει επίσης ότι «ο Ι.Γ.Ε. υφίσταται ως αυτοτελές Ίδρυμα Δημοσίου Δικαίου Κοινωφελούς Σκοπού ήδη από το έτος 1926, συσταθέν με τη διαθήκη της Ιφιγενείας Συγγρού και απολαμβάνει της ειδικής και αυξημένης προστασίας του Συντάγματος (άρθρο 109), της κείμενης Νομοθεσίας περί Εθνικών Κληροδοτημάτων και σειράς Νόμων και Νομοθετικών Διαταγμάτων δυνάμει των οποίων εγκρίθηκε η σύστασή του.
Έχοντας σημαντικούς ίδιους πόρους, επισημαίνει, προσφέρει από τη σύστασή του και μέχρι σήμερα ανελλιπώς τα μέγιστα στην εκπαίδευση των νέων Ελλήνων γεωργών και γεωπόνων και εν γένει συνεχίζει επάξια και απαρέγκλιτα να εκτελεί τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε, χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα το Ελληνικό Κράτος, αλλά συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. 
Παράλληλα διατηρεί και αξιοποιεί το Κτήμα Συγγρού που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον εκτάσεως 1.000 στρεμμάτων, το οποίο πρέπει πρωτίστως να διαφυλαχθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου