Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανεστάλη η ανάπλαση της «αλήθειας» ... δεν διεκόπη!

H «Aλήθεια» για την ανάπλαση της πλ. Αγίας Λαύρας
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η «αποκαλούμενη» Κίνηση Πολιτών για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας (λες και οι υπόλοιποι πολίτες του Αμαρουσίου που δεν ανήκουν στην κίνηση 
δεν θέλουν την προστασία τους) θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, οι εργασίες στην πλατεία Αγίας Λαύρας, που εκτελούνται στο πλαίσιο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου, δεν διεκόπησαν, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αλλά ανεστάλησαν για μερικές μέρες, μέχρι οι υπηρεσίες του φορέα που υλοποιεί το έργο να προσκομίσουν κάποια συμπληρωματικά έγγραφα στο Δασαρχείο. 
Τονίζουμε ότι δεν είναι ο Δήμος Αμαρουσίου ο φορέας που δημοπρατεί και εκτελεί το έργο, ούτε οι υπηρεσίες μας είναι αυτές  που οφείλουν να προσκομίσουν τις απαραίτητες μελέτες κι έγγραφα. Ο ρόλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου είναι επικουρικός. 
Στο Μαρούσι θα μείνει το έργο της Ανάπλασης, όταν αυτό ολοκληρωθεί , για να το χαίρονται οι κάτοικοι και επισκέπτες του προαστίου μας.
Δεύτερον, η αναστολή των εργασιών στην πλατεία Αγίας Λαύρας σε καμία περίπτωση δεν καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα
 του έργου...
 αφού το εργοτάξιο και οι εργασίες μεταφέρθηκαν άμεσα στην οδό Μητροπόλεως, η ανάπλαση της οποίας ξεκίνησε. Δεν αφήνουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη, το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό και θα ολοκληρωθεί εντός των προβλέψεων μας.
Τρίτον,  τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η Πλατεία Αγίας Λαύρας πάντοτε ήταν πλατεία και είναι χαρακτηρισμένη στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης ως Κοινόχρηστος Χώρος Πρασίνου. 
Ο χαρακτήρας αυτός δεν πρόκειται να αλλοιωθεί. Αντίθετα, όταν θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της θα διαθέτει περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, περισσότερα φυτά. Θα είναι ένας χώρος που θα τον χαίρονται πραγματικά οι κάτοικοι και θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Και δεν θα παραδοθεί στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ανακριβώς ισχυρίζονται κάποιοι.
Και τότε θα διαψευσθούν για μια ακόμη φορά οι Κασσάνδρες της πόλης, οι δυνάμεις της αδράνειας και της ανευθυνότητας, οι λίγοι αυτοί συμπολίτες μας που δεν επιθυμούν να γίνει έργο στην πόλη, γιατί αυτό υπηρετεί τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα. 

                                        Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου