Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στη Βουλή οι απολύσεις στο Δήμο Αμαρουσίου

                   Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
         & amp; Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, προχώρησε την Παρασκευή 29 Μάρτη σε 13 ακόμα απολύσεις εργαζομένων, αυτή τη φορά αορίστου χρόνου. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται μία εργαζόμενη 2 μηνών έγκυος και μία καρκινοπαθής με 67% αναπηρία, καθώς επίσης και εργαζόμενοι που θέλουν δύο χρόνια για να πάρουν σύνταξη. 
Οι απολυμένοι δούλευαν στον Οργανισμό Εργασίας, στον οποίο έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά σχεδόν 30 απολύσεις. 
Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή από το 2010 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε 800 απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πότε με το αιτιολογικό ότι ο Οργανισμός κλείνει, πότε με επίκληση των ρυθμίσεων του αντιλαϊκού «Καλλικράτη».
Η διοίκηση του Δήμου δηλώνει ότι το θέμα είναι νομικό. Εάν ήθελε να λύσει το θέμα θα έπαιρνε την πολιτική απόφαση, όπως έπραξε και για μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και θα τους περνούσε στις υπηρεσίες του Δήμου όπου εργαζόντουσαν έως σήμερα.

Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου και προσωπικά ο δήμαρχο κ. Πατούλης, που υπηρετεί την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,  πρωτοστάτησε στις προσλήψεις μέσω των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας, τις γνωστές Μ.Κ.Ο., στην πρόσληψη προσωπικού με τις χειρότερες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τις συμβάσεις έργου.
Τόσα χρόνια κρατούσε τους εργαζόμενους «ομήρους» όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και έρχεται σήμερα όχι μόνο να τους απολύσει, αλλά και να τους τρομοκρατήσει, εκβιάζοντας να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την απόλυση, με αντάλλαγμα πιθανή απασχόληση σε προγράμματα 2μηνα, είτε σε Μ.Κ.Ο.
Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 2 Απρίλη απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:
•           Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις.
•           Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας - να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
•           Να κλείσουν όλων των ειδών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο Δήμο και να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι - από τις επιχειρήσεις, τις ΜΚΟ κλπ. - στο Δήμο, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
•           Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, ή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.

                                                        Οι βουλευτές
                    Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας & Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου