Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανάκληση των απολύσεων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου

Σύσκεψη φορέων πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου τη Δευτέρα 8/4/2013, με θέματα συζήτησης το νέο χαράτσι για τη στάθμευση που επιβάλλει η Διοίκηση του κ. Πατούλη στο Μαρούσι και τις πρόσφατες απολύσεις των 13 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονταν στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από, το Συνδικάτο εργαζόμενων Α' και Β' βαθμού του Ν.Αττικής , του Σωματείου εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου και της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ.
Επίσης συμμετείχαν η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου , το σωματείο Συνταξιούχων ,η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ ,επιτροπή ανέργων Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε στην εισηγητική του ομιλία, ότι η Διοίκηση του Κ. Πατούλη εκλεγμένη με την υποστήριξη της ΝΔ, προσπαθεί με τη συνήθη αντιλαϊκή συνταγή να λύσει το διογκωμένο τα τελευταία χρόνια πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.


Ενώ από τη μια με τις πολιτικές τους έχουν μετατρέψει το Μαρούσι σε μητροπολιτικό υπερτοπικό κέντρο εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου ,επιχειρούν από την άλλη να λύσουν το πρόβλημα της στάθμευσης χαρατσώνοντας άλλη μια φορά τούς κατοίκους του κέντρου.
Τους επιβάλλει το χαράτσι των 10 ευρώ για να παρκάρουν κοντά στο σπίτι τους.Τους απαγορεύει δηλαδή στην πράξη να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, σε άλλη περιοχή από αυτή που κατοικούν , αφού πλέον θα στοιχίζει.Αλλά ούτε το εμπορικό κέντρο θα μπορούν να επισκέπτονται έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα στο χαράτσι στάθμευσης και στο εξοντωτικό πρόστιμο που θα πληρώσουν σε περίπτωση που “παρανομήσουν”.
Επίσης κατήγγειλε τη Δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο κ.Πατούλη , που σαν πιστός υπηρέτης της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και εφαρμόζοντας πλήρως τις πολιτικές τους και τις εντολές της τρόικας- Ε.Ε και του προϊστάμενού του κ. Μανιτάκη,προχώρησε την Παρασκευή 29/3  σε ακόμα 13 απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου από τον Οργανισμό Εργασίας.
Ανάμεσα τους καρκινοπαθής συνάδελφος, έγκυος συναδέλφισσα και εργαζόμενοι που ήθελαν δύο χρόνια για να βγουν στη σύνταξη , εκβιάζοντας τους να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την απόλυση με αντάλλαγμα πιθανή απασχόληση σε προγράμματα δίμηνα ,είτε σε ΜΚΟ, η και το αισχρό σε εθελοντική δουλεία για να μη σκουριάζουν και ξεχνούν το αντικείμενο εργασίας τους.
Για όλα τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τούς φορείς και τα σωματεία που πήραν μέρος στη σύσκεψη σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, Δημοτικής Αρχής για την ανάκληση των απολύσεων.
Επίσης κάλεσε σε συντονισμό του αγώνα για να μην εφαρμοστεί το νέο χαράτσι στη στάθμευση.

                                                Δευτέρα 8/4/2013
                                                  Γραφείο Τύπου
                                   Λαϊκής Συσπέιρωσης Αμαρουσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου