Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Βραδιά αφήγησης με δύο περσικά παραμύθια, στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»


Το Σάββατο 13 & 20  Απριλίου ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί μια βραδιά αφήγησης με δύο περσικά παραμύθια: 
«Η γυναίκα που ντύθηκε άντρας» από το «Βιβλίο του Θεού» του Αττάρ της Νισαπούρ, και «Η ωραία ζητιανοπούλα» από το «O Κήπος των Ηδoνών» του Μιρ Αλή Χαντίτ. Αφηγείται η  Κατερίνα Βλάχου και μαζί της στη μουσική συνοδεία
 (με φλάουτο και τσέλο) η Ουρανία Λιαρμακοπούλου.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
έναρξη:  21.00
είσοδος: 7 ευρώ
κρατήσεις: 210 6817042

Η Κατερίνα Βλάχου είναι καθηγήτρια της Τέχνης του Προφορικού Λόγου (Artemis School of Speech and Drama), μουσικολόγος (Paris VIII, Saint Dennis) και πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας (ΑΠΘ).
Έχει ειδικευθεί στην έρευνα για τις φωνητικές τεχνικές στη Σύγχρονη Μουσική και έχει διδάξει Μουσικολογία στον Τομέα Θεατρολογίας-Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ορθοφωνία στον Τομέα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Επίσης, έχει διδάξει Αγωγή του Προφορικού Λόγου στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης και στο Διδασκαλείο (Τμήμα Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών, ΤΕΑΠΗ, Αθήνα).
Από το 2007 διδάσκει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, απαγγέλλει, αφηγείται και προσφέρει εργαστήρια με θέμα την Τέχνη του Προφορικού Λόγου.

Η Λιαρμακοπούλου Ουρανία είναι μουσικός, με δίπλωμα και πτυχίο στο φλάουτο και το βιολοντσέλο αντίστοιχα και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας.
Διεξήγαγε έρευνα στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με τη συμμετοχή του βιολοντσέλου στην οθωμανική μουσική (Μουσική Ακαδημία της Κων/πολης, İTÜ, με υποτροφία του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας) και έχει συμπράξει μουσικά με σχήματα τούρκικης και έθνικ μουσικής (Ενδόφωνον, Haran) και με θέατρο και χορευτικές ομάδες («Ορφέας» του Μικρού Θεάτρου της Ε. Δημητροπούλου και «Purgatorio» της χορευτικής ομάδας «Και όμως κινείται»).
Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές όπως «Θέρος», «Στον ορίζοντα καπνός» (Θέρος), «Εμινέ» (Π. Περισυνάκης), «Η κομμώτρια κι ο Θάνατος» (Κ. Δημουλέας), «Μνήμες» (20 ημίωρα ντοκιμαντέρ για την ΕΤ1, Σ. Στασινός) «Live Π. Παυλίδης και B-Movies». Είναι μέλος του συγκροτήματος «Θέρος» και διδάσκει μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου