Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ...

Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλ. ΕΥΤΕΡΠΗΣ (Η.Σ.Α.Π.)
                   Η δημοτική αρχή κάνει πως δεν καταλαβαίνει για να συγκαλύψει 
                το έγκλημα της καταστροφής των πλατειών του κέντρου της πόλης
Άνθρακες αποδείχτηκε τελικά η επιστολή του Γ. Διευθυντή της Αττικό Μετρό A.E. προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την κατασκευή του σταθμού μετρό στο Μαρούσι.
Ο κ. Διευθυντής διαβεβαίωσε το κ. Δήμαρχο το αυτονόητο, ότι δηλαδή «η Αττικό Μετρό θα λάβει φυσικά υπόψη αυτό το δεδομένο (την κατασκευή του πάρκινγκ) κατά τη σχεδίαση του μετρό στην περιοχή».
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό όμως έχει ήδη διαβεβαιώσει και μάλιστα εγγράφως ότι, αν κατασκευαστεί το πάρκινγκ του Δήμου δύο εναλλακτικές θέσεις υπάρχουν για τη χωροθέτηση του σταθμού
1. Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Η.Σ.Α.Π. με τις καφετέριες)
2. Η πλατεία Γαρδέλη (με τα ψηλά δέντρα και την παιδική χαρά)
Έτσι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα λάβει υπόψη της τα τότε δεδομένα.
Το δίλημμα δεν είναι επομένως αν θα γίνει τώρα το πάρκινγκ ή μετά από 15 χρόνια που θα έρθει το μετρό στο Μαρούσι, όπως το θέτει η δημοτική αρχή, αλλά :
Αν θα γίνει τώρα το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης και μετά από 10 - 15 χρόνια θα καταστραφεί η πλατεία Εθνικής Αντίστασης ή η πλατεία Γαρδέλη για να κατασκευαστεί ο σταθμός του μετρό.
Για όσους αγαπάνε την πόλη τους και σέβονται την ιστορία και την παράδοση της η απάντηση είναι αυτονόητη και κατηγορηματική.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΑΡΔΕΛΗ & ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην οποία συμμετέχουν παρατάξεις, φορείς και πολίτες της πόλης θα αγωνιστεί και θα κάνει ότι μπορεί για τη ματαίωση του έργου.
Το πάρκινγκ - που έχει απόλυτη ανάγκη το κέντρο - θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο οικόπεδο Παναγόπουλου άμεσα, ή στο οικόπεδο του δήμου επί της Κηφισίας όταν τελεσιδικήσει η αντιδικία με το ΙΓΕ, ή  θα μπορούσαν να εξεταστούν και άλλες λύσεις για περιφερειακούς του κέντρου της πόλης χώρους στάθμευσης, που θα προκύψουν μετά από σοβαρό και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο τον οποίον η διοίκηση ποτέ δεν έχει κάνει..  
Η επίκληση  του χρεωκοπημένου κράτους δεν πείθει. Ο Δήμος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του πάρκινγκ , μέσω δανείων ειδικού σκοπού ή και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Απλά γίνεται για να θολώσουν τα νερά των «εκτάκτων» διαδικασιών με προσκλήσεις περιορισμένου αριθμού εργοληπτών προς δόξα της διαφάνειας στην οποία η Δημοτική Αρχή ορκίζεται…..
Και κάτι τελευταίο. Καταγγείλαμε σε συνέντευξη τύπου ότι στη σύμβαση του Δήμου με την Ανάδοχο και ειδικότερα στο άρθρο 9 προβλέπεται ότι αν το έργο ματαιωθεί, λόγω μη υπαιτιότητας του Αναδόχου, ο Δήμος θα αποζημιώσει τον Ανάδοχο με το 5% της συνολικής αξίας του Έργου.
Ρωτάμε : Είναι αυτό σύνηθες στις συμβάσεις του Δημόσιου τομέα ;
Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει απάντηση, ίσως γιατί το γραφείο τύπου ειδικεύεται μόνο στην προβολή του κ. Δημάρχου, ή σε υβρεολόγιο του τύπου «ψεύτες» «κινδυνολόγοι», «καφενόβιοι», «μπαχαλάκηδες», «μπαροφολόγοι»,  και όχι στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.

Μαρούσι 15.02.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου