Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

...προς ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αμαρουσίου:«απαιτούνται ρεαλισμός, συνεργασία, συναίνεση, υπευθυνότητα»

        Απάντηση της Δημοτικής Αρχής της πόλης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διαφωνεί με την άποψη που διατύπωσε στην τελευταία ανακοίνωση της η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, σύμφωνα με την οποία «αυτά που χωρίζουν τους πολίτες που εμπιστεύονται και υιοθετούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, είναι πολλά».
Η δική μας η άποψη είναι εντελώς διαφορετική. Πιστεύουμε πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.
Με τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, κι όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ, μας ενώνει καταρχήν η αγάπη για το Μαρούσι.
Με τη μεγάλη πλειοψηφία όλων των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν, μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη, την αντίληψη που θέλει να βάζουμε το συμφέρον της πόλης πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι οι πολίτες του Αμαρουσίου, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ψηφίζουμε, είναι ίδια. Δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Δεν υπάρχουν άνεργοι δεξιοί και άνεργοι αριστεροί. Οι ανασφάλιστοι και οι αποκλεισμένοι δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα τους με όρους κομματικούς. Οι συνέπειες του μνημονίου πλήττουν όλους τους Έλληνες κι όχι μόνον τους αριστερούς.
Οι λύσεις, λοιπόν, στα προβλήματα δεν μπορούν να έχουν κομματικό χαρακτήρα, αλλά εθνικό. 
Η απαλλαγή από το μνημόνιο και τις πολιτικές του δεν μπορεί να στηρίζεται σε λόγια, αλλά σε πολιτικές πρωτοβουλίες που διαθέτουν το στοιχείο του ρεαλισμού.


Είναι υποκριτικό να κατηγορεί κάποιος τη Διοίκηση της πόλης επειδή συναντάται με τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά ταυτόχρονα να παραβλέπει ότι συναντιέται για να προωθήσει ζητήματα της πόλης με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
Είναι υποκριτικό να καταγγέλλεται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου για το γεγονός ότι συναντιέται με Γερμανούς τεχνοκράτες. 
Η σημερινή Διοίκηση ποτέ δεν κατέκρινε τον κ. Τσίπρα που συναντήθηκε πριν μερικές εβδομάδες με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας (Σόιμπλε, Φούχτελ), με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, αλλά και με τον Αμερικανό Υφυπουργό Ενέργειας προχθές. Αυτός είναι ο ρόλος του αρχηγού της Αντιπολίτευσης, να κρατά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα της εξουσίας. Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αμαρουσίου από τις επαφές του αρχηγού του; 
Ή τον ενοχλούν μόνον οι επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου;
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού. Αυτό καλό θα ήταν να το αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Επισημαίνουμε ότι δεν θα ωφελήσει την πόλη και τους πολίτες η συστηματική προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τοπικό επίπεδο από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αμαρουσίου να απαξιωθεί ή και να ακυρωθεί το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Γιατί το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί, θα μας ωφελήσει όλους.
Επίσης, τονίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αμαρουσίου ότι δεν προσθέτει πολιτική υπεραξία η εμπλοκή βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια αυτή, που εξυπηρετεί προσωπικές και μόνον σκοπιμότητες. Δεν είναι πολιτικά ορθό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές του να μετατρέπονται σε ουρά 3-4 τοπικών παραγοντίσκων. Ένα κόμμα που φιλοδοξεί να λέγεται κόμμα εξουσίας, πρέπει να συμπεριφέρεται και ως τέτοιο. Η υιοθέτηση ορισμένες φορές ακραίων πολιτικών συμπεριφορών και θέσεων που προωθούν κατά καιρούς μειοψηφίες «μπαχαλάκηδων», οδηγεί μακροπρόθεσμα στον πολιτικό καταποντισμό. Αν ρίξουν μια ματιά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα καταλάβουν τι εννοούμε.
Οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα προβλήματα τους.
Λύσεις εθνικές, υπερκομματικές, υπερτοπικές. Και για να δοθούν τέτοιες λύσεις, 
απαιτούνται ρεαλισμός, συνεργασία, συναίνεση, υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου