Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την περασμένη εβδομάδα οι συνάδελφοι - θα τολμούσαμε να πούμε και σύντροφοι στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη - της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία εγκαλούσαν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», πως σιώπησαν και δεν καταδίκασαν την επιστράτευση των ναυτεργατών και δεν εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.
Εκφράζουμε την απορία μας για την ανακοίνωση των συναδέλφων. 
Είναι φανερό πως ψάχνουν να βρουν αντιθέσεις, και διακριτικότητες εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι αυτονόητη και ουσιαστική η καταδίκη της παράνομης και αυταρχικής ενέργειας της κυβέρνησης να επιστρατεύει απεργούς είτε εργάζονται στο μετρό είτε στα καράβια, και η στήριξη στον αγώνα τους.Το έχουμε κάνει επανειλημμένα και με ενεργή παρουσία για άλλους κλάδους εργαζόμενων (π.χ. χαλυβουργούς, εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ κ.α.) και πρώτα και κύρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο ρόλος του «γνήσιου εκφραστή των λαϊκών αιτημάτων» του «καθαρού» που κατακεραυνώνει τους πάντες για να αναδείξει την αυτάρεσκη μοναδικότητά του, που αποφεύγει τη συμμετοχή σε πλατιά κοινωνικά κινήματα μήπως μολυνθεί από «δεξιές», οπορτουνιστικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν ταιριάζει στις παραδόσεις δεκαετιών λειτουργίας των κομμουνιστών μέσα στα μαζικά κινήματα.

Εμείς δεν υποβαθμίζουμε τους αγώνες για το μερικό και τη βελτίωση της καθημερινότητας που έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες, ούτε αγνοούμε παράλληλα την ανάγκη για ριζικές πολιτικές αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν στη λύση των κύριων προβλημάτων του λαού.
 Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε ευρύτερα τμήματα του Μαρουσιώτικου λαού και να διαμορφώσουμε συνείδηση ενεργού συμμετοχής στα κοινά και όχι λογικές ανάθεσης σε πεφωτισμένους ηγέτες.
Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και λυπόμαστε αφάνταστα που η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου επιλέγει την αυτοαπομόνωσή της από ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που διαμορφώνεται για την απόκρουση των συνεπειών συγκεκριμένων νεοφιλελεύθερων «μνημονιακών», επιλογών της Διοίκησης το Δήμου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου
της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Λευτέρης Μαγιάκης                            Πέτρος Κούκουζας      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου