Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Περί συγκρουσιακού κλίματος ...

Απάντηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμαρουσίου στη δημοτική αρχή
     Αυτά που χωρίζουν τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν και υιοθετούν τις θέσεις 
    του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. με την πολιτική της δημοτικής αρχής είναι πάρα πολλά
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Αμαρουσίου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ Αμαρουσίου κατηγορείται ότι επιδιώκει να δημιουργήσει  συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ της δημοτικής αρχής της πόλης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.
Αυτή η κατηγορία θεωρούμε πως είναι εντελώς ανυπόστατη.
Το γραφείο τύπου του δημάρχου, εκφράζοντας τη πιο σκληροπυρηνική ομάδα της Δημοτικής Αρχής, είναι εκείνο το οποίο ανέβασε αναίτια τους τόνους της αντιπαράθεσης στην προηγούμενη ανακοίνωση του. Σε αυτήν  διατυπώθηκαν ιδιαιτέρως υποτιμητικά και ανακριβή σχόλια για την αξιωματική αντιπολίτευση και για  τον ίδιο τον  Αλέξη Τσίπρα, σε πλήρη ταύτιση με τα «επιχειρήματα» και το λόγο που εκφέρει ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δεν κατανοούμε πώς αυτά τα σχόλια μπορούν να εκληφθούν ως ένδειξη σεβασμού προς τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του γραφείου τύπου.
Το συμπέρασμα που βγάζει ο κάθε πολίτης αυτής της πόλης, είναι η έκδηλη προσπάθεια του κ. δημάρχου να εμφανιστεί ως «υπερκομματικός» και να απευθυνθεί στην διευρυμένη εκλογική βάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο Μαρούσι, τώρα που οι πόρτες για το δήμο της Αθήνας έκλεισαν.
Οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν  το ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. το έκαναν, υποστηρίζοντας τις θέσεις που κατέθεσε στην ελληνική κοινωνία, για τη σωτηρία της χώρας από την επερχόμενη καταστροφή. Μέρα με τη μέρα τον εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι πολίτες, διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα της τρικομματικής κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και της κοινωνικής δυστυχίας.


Οι πολίτες του Αμαρουσίου έχουν δει τον κ. Πατούλη να καμαρώνει πίσω από τον πρωθυπουργό της εσωτερικής τρόικας κ. Σαμαρά, να στηρίζει το κόμμα της Ν.Δ. βασικό πυλώνα της κυβέρνησης των μνημονίων και της διάλυσης της κοινωνίας.
Έχουν διαπιστώσει πως η δημοτική αρχή εφαρμόζει ουσιαστικά τις κυβερνητικές – μνημονιακές αποφάσεις στέλνοντας στοιχεία στο Υπουργείο για τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, προωθώντας τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) στους τομείς του ηλεκτροφωτισμού, των βρεφονηπιακών σταθμών και της κατασκευής έργων με συμβάσεις αποικιοκρατικές προς όφελος των εργολάβων.
Ξέρουν πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την τρόικα του εξωτερικού για την εφαρμογή των αποφάσεων των Γερμανών τεχνοκρατών για την ουσιαστική αποδόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βλέπουν την ίδια στιγμή που οι ίδιοι δοκιμάζονται από την τραγική οικονομική κατάσταση, να εξελίσσεται ένα οργιώδες πάρτι εργολάβων και ημέτερων με πρόσχημα την κατασκευή έργων στην πόλη μας. Στην αποκάλυψη αυτή συμβάλουν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. τόσο με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούν όσο και με τη φυσική τους παρουσία στις κινηματικές διαδικασίες της κοινωνίας της πόλης.
Η διαπίστωση των συντακτών της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί αδιέξοδα συμπληρώνεται από το ευφυολόγημα του «αναγκαίου κακού», το οποίο οι πολίτες του Αμαρουσίου, που επέλεξαν το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., όχι μόνο δεν ενστερνίζονται, αλλά και απορρίπτουν.
Αυτά που χωρίζουν τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν και υιοθετούν τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. με την πολιτική της δημοτικής αρχής είναι πάρα πολλά.
Η πολιτική του «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι» δεν γίνεται αποδεχτή από τους χιλιάδες άνεργους, ανασφάλιστους, συνταξιούχους συμπολίτες μας, που επιθυμούν μια δημοτική αρχή μαχητική, διεκδικητική, υπερασπιστή της ποιότητας της ζωής τους, με αντιμημονιακό όραμα και πράξεις.
Η άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στο δήμο και στη χώρα μπορεί να αποτελέσει τη μόνη υπεύθυνη, σοβαρή και ρεαλιστική πολιτική.

                   ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αμαρουσίου
                                14/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου