Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Κακόγουστη η παράσταση» για τη Βιοκλιματική ...

Ο «Δημόσιος» διάλογος ...εξελίχθηκε σε μονόλογο Πατούλη!!!  
Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη εξαπολύουν οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Λευτέρης Μαγιάκης & Δημήτρης Πολυχρονιάδης  («Επιστροφή στο μέλλον»,  «Κόντρα στον καιρό» και «Εκτός των τειχών», κατηγορώντας τον για «κακόγουστη παράσταση» που έδωσε για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης...
 Όπως λένε σε κοινή τους ανακοίνωση, ο Γ. Πατούλης, πρωταγωνίστησε σε μια παράσταση  μονόλογο, «που απαιτούσε μόνο χειροκροτητές των απόψεών του», ενώ όλοι όσοι έπαιρναν το λόγο για να εκφράσουν μια αντίθετη άποψη «αντιμετωπίζονταν με αλαζονεία και ειρωνεία εκ μέρους του». «Στην παρευρισκόμενη αντιπολίτευση, με φασιστικό τρόπο, δεν της δόθηκε ο λόγος να απαντήσει στη συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων της από τον ίδιο το δήμαρχο», σημειώνουν και υπογραμμίζουν:
 «Η πόλη έχει ουσιώδεις ελλείψεις και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος των παρεμβάσεων, πέρα από το γεγονός ότι η Βιοκλιματική Ανάπλαση, όπως εμφανίστηκε, δεν περιλαμβάνει τμήματα δρόμων (Παναθηναίων, Β. Σοφίας, Διάμεση), που βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση και εφάπτονται ή τέμνουν κάθετα τους δρόμους που θα αναπλαστούν. Θα δημιουργηθούν εικόνες απείρου κάλους.
 Επίσης, δεν μπορεί να λέγεται σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης (όπου τα εμπορικά καταστήματα ζημιώνονται ακόμα και αν μείνουν κλειστά ένα μήνα), ότι οι εργασίες θα διαρκούν ένα 6μηνο, ή 3μηνο ανά περιοχή. Θα δούμε και άλλα λουκέτα στην αγορά με ευθύνη του Δημάρχου!»
                                      Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

 Άλλη μια κακόγουστη παράσταση για να παρακολουθήσουν οι οπαδοί και οι φίλοι του, πριν από το κόψιμο της πίτας του συνδυασμού του, έστησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου 2013.
Μια παράσταση-μονόλογος του Δημάρχου, που απαιτούσε μόνο χειροκροτητές των απόψεών του, αφού όσοι έπαιρναν το λόγο για να εκφράσουν κάποια επιφύλαξη, ή διαφορετική άποψη, αντιμετωπίζονταν με αλαζονεία και ειρωνεία εκ μέρους του, ενώ στην παρευρισκόμενη αντιπολίτευση, με φασιστικό τρόπο, δεν της δόθηκε ο λόγος να απαντήσει στη συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων της από τον ίδιο το Δήμαρχο.
Η παράσταση αφορούσε τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ένα έργο, το οποίο κατά γενική ομολογία, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της πόλης.
Ένα έργο, που στο μεγαλύτερο μέρος του, αφορά μια μεγάλη πλατεία (Αγίας Λαύρας) που βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, πραγματικά βιοκλιματική, η ανάπλαση της είναι απλά μια σπατάλη. Ένα «ράβε – ξήλωνε» χωρίς καμία ουσία!
Επιπλέον, δεν μπορεί να υπάρχουν γειτονιές με δρόμους μέσα στην λάσπη και τις λακκούβες, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με εγκαταλελειμμένους κοινόχρηστους χώρους και καθόλου αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων και να λέγεται ότι θα κατασκευαστεί ένα κέντρο διεθνών προδιαγραφών και υψηλής αισθητικής.
Η πόλη έχει ουσιώδεις ελλείψεις και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος των παρεμβάσεων, πέρα από το γεγονός ότι η Βιοκλιματική Ανάπλαση, όπως εμφανίστηκε, δεν περιλαμβάνει τμήματα δρόμων (Παναθηναίων, Β. Σοφίας, Διάμεση), που βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση και εφάπτονται ή τέμνουν κάθετα τους δρόμους που θα αναπλαστούν. Θα δημιουργηθούν εικόνες απείρου κάλους!
Επίσης, δεν μπορεί να λέγεται σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης (όπου τα εμπορικά καταστήματα ζημιώνονται ακόμα και αν μείνουν κλειστά ένα μήνα), ότι οι εργασίες θα διαρκούν ένα 6μηνο, ή 3μηνο ανά περιοχή. Θα δούμε και άλλα λουκέτα στην αγορά με ευθύνη του Δημάρχου!
Συνοπτικά η όλη παράσταση, απόδειξε πως η Διοίκηση παραμένει αλαζονική, έχει καθεστωτική αντίληψη και δεν σέβεται την διαφορετική άποψη και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στον κ. Πατούλη να διατρανώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές αφού τελικά δεν κατάφερε να πείσει τον αρχηγό του, ότι είναι ικανός για το Δήμο Αθηναίων ή για τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου