Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αλλο ένα Εμπορικό Κέντρο - εκτός του Golden Hall - στο IBC!

              Θα κατασκευαστούν επίσης δύο νέα Μουσεία ...
Δύο νέα μουσεία και ένα ακόμη εμπορικό κέντρο εκτός του Golden Hall θα κατασκευαστούν στο Ολυμπιακό ακίνητο της πόλης μα, στο «παγωμένο» IBC όπου στους «Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» στεγαζόταν το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης. 
Το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε ήδη στο ΣτΕ προς επεξεργασία και προβλέπει την ανέγερση Μουσείου Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκόσμιου Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού, εμπορικά καταστήματα, χώρο εστίασης, γραφεία και ιατρεία. 
Το δικαίωμα αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ακινήτου ανατέθηκε στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.»
Όμως, το 2012 το δικαίωμα αυτό περιήλθε στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Α.Ε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Από την Πολιτεία κρίθηκε σκόπιμο, για τη βιώσιμηανάπτυξη της περιοχής και την καλύτερη αξιοποίηση του επίμαχου ακινήτου, ότιπρέπει να αναδειχθεί στο δυτικό τμήμα του κτιρίου, ο χαρακτήρας αναψυχής (μεέμφαση στην παιδική αναψυχή), η σύγχρονη τεχνολογία, οι εξειδικευμένεςπολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου