Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στις 7:00 μ.μ. η ενημερωτική εκδήλωση για τα απορρίμματα

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, Στις 25 Οκτωβρίου 2012 η Διϋπουργική Επιτροπή ανακοίνωσε την ένταξη στο νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) των τεσσάρων (4) εργοστασίων στην Αττική για την επεξεργασία 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και με χρονικό ορίζοντα 25ετίας.
Με την απόφαση αυτή προαναγγέλλεται η καύση των απορριμμάτων με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες και το περιβάλλον.
Παραδίδεται η διαχείριση, από την αποκομιδή έως τη τελική διάθεση, στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που ετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει ασύστολα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με παράλληλη εκτόξευση στα ύψη των δημοτικών τελών, αφού το κόστος των απορριμμάτων θα φθάσει τα 150 €/τόνο από 45 €/τόνο που είναι σήμερα.
Στο Μαρούσι η Υπηρεσία Καθαριότητας υποβαθμίζεται σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό
στο περιβάλλον, με μικρότερες μονάδες ανά ενώσεις όμορων Δήμων, με άξονες προτεραιότητας
την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την διαλογή στη πηγή, την κομποστοποίηση,
την ανακύκλωση, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Καλούμε τους πολίτες, όλες τις δημοτικές παρατάξεις,
τους συλλογικούς φορείς της πόλης, τα σωματεία των εργαζόμενων στο Δήμο, σε ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 29-11-2012 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όσοι σχεδιάζουν να πλουτίσουν με τα σκουπίδια σε βάρος της κοινωνίας, θα μας βρουν απέναντι τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου