Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε 34.2 εκ. € ανέρχονται οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δήμο Αμαρουσίου!!!

Ερωτήσεις Λ.  Μαγιάκη για το δημοτικό συμβούλιο
           (Συνεδρίαση της 20ης Νοέμβρη 2012)
1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δήμο Αμαρουσίου ανέρχονται σε 34.2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές αυτές είναι άνω των 1.000 ευρώ ανά οφειλέτη και προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται μικροοφειλές από μικροπαραβάσεις όπως π.χ πρόστιμα του ΚΟΚ.
Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 1.038.
Εξ’ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία, 686 οφειλέτες ή ποσοστό 66% οφείλουν μέχρι 5.000 ευρώ και συνολικό ποσό 1.524.161 ευρώ δηλαδή μόλις το 4.4% της συνολικής οφειλής όλων των ιδιωτών.
Αντίθετα 40 μόνο οφειλέτες, ποσοστό δηλαδή μόλις 3.8%, οφείλουν 26.821.626 ευρώ ποσοστό δηλαδή που είναι το 78.1% της συνολικής οφειλής.
Εξ’ αυτών :
25 χρωστάνε από 100.000- 500.000 ευρώ
7 χρωστάνε από 500.001-1.000.000 ευρώ
8 χρωστάνε από 1.000.001- πάνω από 3.000.000
Οι μεγάλοι οφειλέτες του Δήμου είναι:
 
Διαφημιστικές Εταιρίες
Κρατικές Εταιρίες Ιδιωτικού Δικαίου
Ανώνυμες Εταιρίες και ΕΠΕ στο χώρο του εμπορίου, της υγείας, της εκπαίδευσης, των εκδόσεων, των κατασκευών, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης
Για τέσσερις από αυτούς τους οφειλέτες δεν είναι καν γνωστό το Α.Φ.Μ. τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατη ακόμα και η δέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας σαν μέσο πίεσης για διακανονισμό ή εξόφληση της οφειλής.
Ορισμένα από τα πρόστιμα αυτά είχαν βεβαιωθεί και επί δημαρχίας Τζανίκου.
Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες για την είσπραξη των οφειλών.
Η κατάσταση σε σχέση με τα στοιχεία του Ισολογισμού του Δήμου του 2010 έχει χειροτερέψει αφού το αντίστοιχο ποσό ήταν 26 εκ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Αρχή επικαλείται έλλειψη προσωπικού για τη διεκπεραίωση του θέματος.
Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις αν αυτή είναι η μοναδική αιτία, όταν γνωρίζουμε ότι μερικοί από τους μεγαλοφειλέτες παρουσιάζονται σαν δωρητές του Δήμου ή είναι χορηγοί εκδηλώσεων φορέων που έχουν σχέση με τις παράλληλες δραστηριότητες του κ. Δημάρχου .
Δεν έχουμε πάρει πειστικές απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ζητήσαμε να μάθουμε γιατί παραβάσεις για διαφημιστικές πινακίδες που βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία το έτος 2010 (προεκλογικό έτος) ήρθαν μόλις τον Οκτώβριο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο για επιβολή προστίμων.
Για πόσες άραγε από τις 40 υποθέσεις μεγαλοφειλετών έχει κινηθεί η νομική διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης και αν ναι σε τι στάδιο βρίσκεται ;
Είτε πρόκειται για κακοδιοίκηση είτε για πελατειακές σχέσεις η Δημοτική αρχή είναι έκθετη και καμιά επίκληση για μείωση του προσωπικού δεν μπορεί να την καλύψει.

2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ)
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η Διοίκηση είχε δεσμευτεί να συστήσει επιτροπή ελέγχου των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, βάσει των οποίων καθορίζεται και η Έκτακτη Εισφορά (ΕΕΤΗΔΕ), στις περιπτώσεις που υπήρξαν μεγάλες μεταβολές.
Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα και από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το έκτακτο τέλος συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μειώθηκε κατά 50%, ύστερα από αίτηση του.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η Δημοτική Αρχή
1. Συστήθηκε η ανωτέρω επιτροπή και αν ναι με ποια διοικητική πράξη και ποιοι συμμετέχουν σε αυτή
2. Έγιναν έλεγχοι και αν ναι ποια τα αποτελέσματα τους
3. Πόσες περιπτώσεις πλην της ανωτέρω αναφερομένης έχει προγραμματισθεί να ελεγχθούν

                                              Λευτέρης Μαγιάκης
                                             Δημοτικός σύμβουλος
                                    Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
                                         «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου