Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στη διαμάχη και οι "Φίλοι του Δάσους Συγγρού" & των ...GOODY΄S !

Με ανάρτησή τους  στην ιστοσελίδα που διαθέτουν & έφερε τον τίτλο " Πάρκινγκ ΙΓΕ : Η πολύφερνη νύφη", αναφέρει τα εξής ενδιαφέροντα:
"Πολλοί οι καλοθελητάδες για τη αξιοποίηση ενός οικοπέδου που προς το παρόν δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη σε ποιόν ανήκει. Ως γνωστόν - μάλλον σε λίγους - (!) το ΙΓΕ κέρδισε την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο και έκανε και τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου η υπόθεση να ξαναδικαστεί από το Εφετείο. Εκτός λοιπόν από τον δήμαρχο που προσβλέπει στη αξιοποίησή του, προστέθηκε τώρα και ο συνδυασμός του κ. Α.Μπρέγιαννη"!
Σε ότι αφορά τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρουν :

Να τη γράφει η Αμαρυσία της 5ης Μαΐου σχετικά με το θέμα.
«Μαχαίρια» για τα μάτια του… JESSICA
η πρόταση του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη για συγχρηματοδότηση, μέσω του ομώνυμου κοινοτικού προγράμματος για το πρώην οικόπεδο του ΙΓΕ, πυροδότησε νέα πολιτική κόντρα με τη διοίκηση Πατούλη.
Μπορεί να βρισκόμαστε μια ανάσα από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο, στον Δήμο Αμαρουσίου το προεκλογικό κλίμα δεν εμπόδισε τη διοίκηση και τη μείζονα μειοψηφία να επιδοθούν σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μέσω γραπτών ανακοινώσεων, με επίκεντρο τον τρόπο χρηματοδότησης πάρκινγκ στην πόλη και ειδικά στο οικόπεδο πίσω από το παλαιό δημαρχείο.
Αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) Αλέξανδρου Μπρέγιαννη να καταθέσει πρόταση για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης συγχρηματοδοτούμενου από κοινοτικούς πόρους στον χώρο του πρώην οικοπέδου του ΙΓΕ, επί της Λ. Κηφισιάς, το οποίο εκτιμάται ότι τελικά θα περιέλθει μετά από χρόνιες δικαστικές διαμάχες στην κυριότητα του Δήμου Αμαρουσίου. Η πρόταση κάνει χρήση του προγράμματος JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) και προϋποθέτει τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Μπρέγιαννη, «σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται εγγυήσεις, δεδομένου ότι η κατασκευή του θα γίνει με τη διαδικασία των συμπράξεων δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)».
Η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης δυναμικότητας 200 αυτοκινήτων, την κατασκευή Ψηφιακού Μουσείου, τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου ως χώρου πρασίνου και τη δημιουργία υποδομής ενοικιάσεως ποδηλάτων (Park and Bike).
Σύμφωνα πάντα με την εισήγηση, στην κατασκευή του έργου υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ εκτιμάται ότι για την περιοχή, όπως τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, με τα ανάλογα περιβαλλοντικά οφέλη, την αύξηση της επισκεψιμότητας του εμπορικού κέντρου, τη δημιουργία ενός κεντρικού ελεύθερου, κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού πόλου έλξης, που θα συνδυάζει την Ολυμπιακή Πινακοθήκη με το νέο Ψηφιακό Μουσείο.θα έχει πολλαπλά οφέλη Οι «κοινοί» πόροι του προγράμματος προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΤΠΑ – ΕΣΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Δεν αποκλείεται δε και η χρήση αμιγώς ιδιωτικών κεφαλαίων (π.χ. από το χρηματοπιστωτικό σύστημα), εάν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.
Οι πόροι του JESSICA, για το σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 258 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής.
Η πρόταση του κ. Μπρέγιαννη και του συνδυασμού του προκάλεσε την άμεση αντίδραση από τη δημοτική αρχή, η οποία έκανε λόγο για «πρόταση για ένα οικόπεδο που η ιδιοκτησία του είναι ακόμη διεκδικούμενη και θα ήταν γκάφα για τον Δήμο να την υιοθετήσει, ενώ δεν γνωρίζουμε πόσα χρόνια θα πάρει μέχρι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό».
Άμεση ήταν και η απάντηση από τη μείζονα μειοψηφία. Με δική της ανακοίνωση, υπενθύμισε το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ του Γ. Πατούλη, όπου το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που προόριζε για την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ, παρά το γεγονός ότι και τότε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν διεκδικούμενο.»
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού έστειλαν ηλεκτρονική επιστολή στον κ. Μπρέγιαννη ρωτώντας τον σχετικά με το θέμα και από το πού αντλεί τις πληροφορίες του για να το χαρακτηρίσει ως «πρώην οικόπεδο ΙΓΕ» αλλά δεν τύχαμε καμιάς απάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου