Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Blue Sky, Green Leaf"

Αντιπροσωπείες μαθητών από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και Πολωνία θα φιλοξενήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην πόλη του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του... Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο: "Blue Sky, Green Leaf".
Η επίσκεψη των μαθητών στο Μαρούσι, από την Κυριακή 29 Απριλίου έως την Παρασκευή 4 Μαϊου 2012, πραγματοποιείται ως ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων στην πόλη Bafra της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) κος Γιώργος Πατούλης θα υποδεχθεί στο Δημαρχείο τις αντιπροσωπείες των μαθητών, που συνοδεύομενες από τους καθηγητές τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας με ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών, τη Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», καθώς και στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσής τους, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του προγράμματος ("Blue Sky, Green Leaf"), ο ΣΠΑΠ θα πραγματοποιήσει συμβολικά ανήμερα της Πρωτομαγιάς, με τη συμμετοχή των μαθητών δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου