Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Aρθρο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ
Τα τελευταία δύο χρόνια η κοινωνία βιώνει ένα εφιάλτη που στην πλειοψηφία της δεν είχε διανοηθεί ότι μπορεί και να συμβεί.
Ίσως δεν έχει τονιστεί, όσο θα έπρεπε, ότι εκτός από τις απολύσεις και την ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση δημοκρατικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια, την απαξίωση της δημόσιας παιδείας και υγείας, την καταστροφή των μικρομεσαίων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) έχει υποβαθμιστεί σε σημείο που να είναι πλέον προβληματική η στοιχειώδης λειτουργία της.
Δεν χρειάζεται να πούμε τι επιπτώσεις έχει στην καθημερινότητα των πολιτών μια τέτοια εξέλιξη.
Οι υπηρεσίες των Δήμων όπως συντήρηση και κατασκευή σχολείων, βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα, απορρίμματα, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, κοινωνικές παροχές και προνοιακά επιδόματα, συντήρηση οδικού δικτύου, συγκοινωνία, περιβάλλον, πράσινο, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός θα υποβαθμιστούν και άλλο.
Τελικός στόχος των μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όσο και αν δεν το αποκαλύπτουν, είναι οι απολύσεις και η ιδιωτικοποίηση των παραπάνω υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ όπου τελικά το μάρμαρο θα το πληρώνουν και πάλι οι πολίτες, πλέον των φόρων προς το κράτος. Ήδη πολλές υπηρεσίες έχουν απαξιωθεί, ώστε τελικά η ιδιωτικοποίηση να φαντάζει τελικά σαν «λύτρωση».

Συγκεκριμμένα οι μέχρι τώρα μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων (ΚΑΠ) σε σύγκριση με το 2009 έχουν φτάσει στο 50,26%. Ήτοι από 2.845 εκ.ευρώ το 2009, το 2012 – και με τα μέχρι τώρα δεδομένα- προβλέπεται να προσγειωθούν στα 1.415 εκ.ευρώ!!!
Ακόμη μεγαλύτερη υπήρξε η μείωση της ΣΑΤΑ –επιχορήγηση για επισκευές, συντηρήσεις και μικρές επενδύσεις – που είναι μείον 55% σε σχέση με το 2009, ήτοι από 847 εκ. ευρώ, φέτος προϋπολογίζεται στα 380 εκ. ευρώ.*
Οι πολιτικές αυτές πρέπει να ανατραπούν.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν στην πραγματικότητα δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
Ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν η Κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων - που έχουν ήδη αποδεχθεί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ή θα υπάρξει ένας άλλος κυβερνητικός συνασπισμός που θα τα καταργήσει, που με δυσκολία μεν αλλά με ελπίδα , θα ξεκινήσει το έργο της ανακούφισης της πλειοψηφίας του λαού και της ανασυγκρότησης της χώρας.
Ο φόβος, ο συντηρητισμός, η ηττοπάθεια, η υποταγή στους εκβιασμούς και τους μονόδρομους των δανειστών και του πολιτικού τους προσωπικού, δεν θα περάσουν.
Ο Ελληνικός λαός στη σύγχρονη ιστορία του έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του. Θα οικοδομήσει ένα μέλλον δημοκρατικό, κοινωνικά δίκαιο και αλληλέγγυο, θα διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, κόντρα στην τραπεζοκρατία και τη δικτατορία των αγορών.
Θα στείλει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη που πλήττονται και αυτοί από τις ίδιες πολιτικές λιτότητας , κοινωνικής αποδόμησης και περιορισμού της δημοκρατίας.
*Για το δήμο Αμαρουσίου οι περικοπές αυτές υπολογίζονται σε 6 εκ. ευρώ το χρόνο

22-4-2012
Λ. Μαγιάκης
Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου
Email: kontrastonkairo@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου