Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η μοναδική ελπίδα

 ΠΑΣΟΚ & ΝΔ αντιπροσωπεύουν συμφορά για το λαό
ΑΡΘΡΟ του  ΘΑΝΑΣΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (Δημοτικού Συμβούλου Λαϊκής Συσπείρωσης)
Εργαζόμενε-η, έμπορα,βιοτέχνη,νέα και νέε, η λύση σε αυτές τις εκλογές και η μεγάλη ευκαιρία για το λαό είναι να καταψηφίσει τα δύο κόμματα με φανατισμό και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι το ικανό και έμπειρο κόμμα να μπει μπροστά, μαζί με το λαό, μπροστά στις θύελλες που έρχονται, είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει να συνδυάζει σωστά την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός και να έχει τη δική του εξουσία.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις εκλογές να υπερψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ. Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.
Τα εργατικά λαϊκά στρώματα στο Μαρούσι δεν πρέπει να σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους "δεξιά - αριστερά" και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς. Ο λαός μας να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.

Μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος των εργατοϋπαλλήλων πίστευε ότι περιφέροντας την ψήφο του από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ θα είχε μια κυβέρνηση λιγότερο κακή από την προηγούμενη.
Τώρα, αυτή η διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσά τους. Και τα δύο κόμματα αντιπροσωπεύουν συμφορά για το λαό.
Ταυτόχρονα, κακός σύμβουλος για το λαό είναι οι διακηρύξεις ορισμένων κομμάτων που υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο.
Λένε κυριολεκτικά ψέματα! Μπροστά μας έχουμε τη δανειακή σύμβαση, όπως και το μνημόνιο με τους εφαρμοστικούς του νόμους( που ψήφισαν και οι "αντιμνημονιακοί"), που επιβάλλουν νέα βάρβαρα μέτρα και θα εφαρμόζονται για 30 χρόνια, ως το 2042. Και επίσης απαγορεύεται η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Αυτοί που μπορούν να την αλλάξουν, είναι η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, αν κάτι δεν πάει καλά με την αποπληρωμή των δανείων. Τότε οι δανειστές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επιστροφή όλων των χρημάτων που έχουν δανείσει, που δεν τα πήρε ο λαός αλλά οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες, μαζί με τους τόκους. Και αν η Ελλάδα δεν μπορεί να τα δώσει, έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν, δημόσια γη, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο, τα πάντα.
Αυτά, τα άλλα κόμματα δεν τα λένε. Αρα ποια επαναδιαπραγμάτευση; Ο λαός έχει απέναντί του την εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Οσο δραματικό είναι να υποστεί κανείς το φόβο του διλήμματος της ισχυρής αστικής κυβέρνησης ή ακυβερνησία, άλλο τόσο δραματικό είναι να υποστεί τον κίνδυνο μιας αυταπάτης περί προοδευτικής κυβέρνησης, που θα φέρει και την πιο μεγάλη απογοήτευση. Ισχυρό ΚΚΕ και πάνω από όλα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η άμεση λύση και η μοναδική ελπίδα προς τα εμπρός.

                ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ
Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας για το λαό. με μέτρα ανακούφισης σήμερα, με εργατική εξουσία σύντομα.
Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες.
Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω, για να περάσουν τα καινούρια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μέτρα που ετοιμάζουν μετά τις εκλογές , ΠΡΕΠΕΙ να τους τρομοκρατήσουμε.

                         ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
Αυτό τους φοβίζει , η πρόταση του ΚΚΕ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , ότι δεν βλέπει το λαό σαν ψηφοφόρο, χειροκροτητή. Αλλά είναι πρωταγωνιστής, αυτός θα ανατρέψει αποφάσεις, θα ανατρέψει το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη συνειδητή επιλογή του.
Με ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές , η λαϊκή συμμαχία, η εργατική τάξη θα μπορέσει να αποκρούσει στους χώρους δουλειάς την επίθεση των εργοδοτών, με την νέα μείωση σε μισθούς, μείωση ή κατάργηση δώρων, νέας φοροεπιδρομής.

ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ-ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ- Διαγραφή του χρέους - Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου