Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Για το "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"... της αγοράς !

Πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών
                      για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το υπουργείο Παιδείας «βάζει έναν ακόμη κρίκο στην αντιδραστική αλυσίδα των βίαιων αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση. Εφαρμόζει την αξιολόγηση για να προωθήσει γοργά το νέο σχολείο της αγοράς, να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να απολύσει χιλιάδες.
Στις 25/4/2012 τα «πιλοτικά σχολεία» είναι υποχρεωμένα να αποστείλουν στο Υπουργείο συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης, ενώ ήδη πιο πριν έχουν δεχθεί αλλεπάλληλες επισκέψεις προωθητών (sic) – αξιολογητών στα σχολεία.
Η διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων αξιολόγησης αποτελεί τον προπομπό της αξιολόγησης που έρχεται στο επόμενο διάστημα σε όλα τα σχολεία και συνδέεται με πιθανές απολύσεις εκπαιδευτικών.
Στα σχολεία αυτά, επιβλήθηκε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αλλά και σε επιμορφωτικές συναντήσεις Σαββατοκύριακα. Ουδέποτε ρωτήθηκαν, όπως προβλέπονταν και ουδέποτε συμφώνησαν τόσο στο πρόγραμμα όσο και στο «νέο σχολείο» που καλούνται να υπηρετήσουν.
Το υπουργείο Παιδείας, μας θέλει «συνενόχους» στο έγκλημα. Βάζει τους συναδέλφους μπροστά σε ένα παιχνίδι στημένο αφού ακόμα και η ίδια η φύση των ερωτήσεων προκαθορίζει ότι τα «νέα» προγράμματα σπουδών είναι καλά και στη χειρότερη περίπτωση θέλουν λίγο βελτίωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις υπάρχει μόνο ο βαθμός συμφωνίας ή τουλάχιστον ουδετερότητας του εκπαιδευτικού! Πουθενά δεν υπάρχει ερώτηση για το αν διαφωνεί κάποιος.
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί:


- τους συναδέλφους των πιλοτικών σχολείων να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης,
- τη ΔΟΕ να τοποθετηθεί στο θέμα πιλοτικών σχολείων σεβόμενη τις αποφάσεις, τις δράσεις και τις απόψεις των μάχιμων συναδέλφων,
- τη ΔΟΕ να συμπεριλάβει το θέμα του Νέου σχολείου και των πιλοτικών στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. του Ιουνίου του 2012,
- καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις,
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί και καλύπτει συνδικαλιστικά, όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο και φόρμα που αφορούν τη λειτουργία του προγράμματος των πιλοτικών σχολείων και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.
Τα ερωτηματολόγια είναι η αρχή του σφαγείου της αξιολόγησης!
Να επιστραφούν στους συντάκτες τους!
Η αξιολόγηση να μην περάσει. Να μείνει στα χαρτιά!

 Μαρούσι 24 / 4 / 2012
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
     Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5
             Τ.Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ.: 210 8020697 - Fax: 210 8028620
Πληροφορίες:   Δ.Πολυχρονιάδης:
                                                                                                        6945 39 44 06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου