Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Ας σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που υποφέρουν»

Aνοιχτή επιστολή του Κώστα Νταλούκα
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι
Μια χρονιά φτάνει στο τέλος της.
Η γραμμή του χρόνου αδιάφορη για τα ανθρώπινα, και για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη αυτό, με την συμμετοχή μας ή όχι, τραβάει τον δρόμο της αφήνοντας πίσω το παρελθόν, γράφοντας το μέλλον.
Ο χρόνος που έρχεται φαίνεται να είναι χειρότερος από την χρονιά που φεύγει για τον τόπο μας.
Μέσα στην απελπισία, την οδύνη, την φτώχεια, την δυστυχία, την οργή και τον θυμό που έχουν δημιουργηθεί στην ζωή αλλά και στις ψυχές πολλών από εμάς, θέλω να μεταφέρω την προσωπική μου θλίψη και οδύνη για όλα αυτά που ζω και βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου.
Η καθημερινή μου σκέψη είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που σήμερα, ενώ πολλοί από εμάς θα διασκεδάσουμε με γιορτές την αλλαγή του χρόνου, δεν έχουν να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους, δεν έχουν μια στέγη για να κοιμηθούν, έχασαν την δουλειά τους και βιώνουν την απόλυτη κοινωνική αλλά και βιοτική εξαθλίωση.
Με μοναδικό σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο, ας γίνουμε όλοι, είτε εσείς που πιστεύετε είτε εσείς που δεν πιστεύετε, εραστές και εργάτες των λόγων του Κυρίου μας. "Αγαπάτε αλλήλους" και "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν".
Η αλληλεγγύη και η αγάπη φαίνεται να αποτελεί τον μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσουμε στα δύσκολα αυτά χρόνια που έρχονται.

Ας σταθούμε μέσα από τις θέσεις και τα αξιώματα, όλοι εμείς που έχουμε, δίπλα στους συμπολίτες μας που υποφέρουν και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την καλύτερη διαβίωση τους.
Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να απαλυνθεί ο πόνος και η δυστυχία, ας προσπαθήσουμε να βρει δουλειά ο κόσμος, ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τις φωνές που μας ζητάνε βοήθεια, ας προσπαθήσουμε να τους πούμε ότι είμαστε και εμείς εδώ για να μην νοιώσουν την μοναξιά της εγκατάλειψης από τους ανθρώπους αλλά και από την ίδια τους την πατρίδα.
Αγαπητοί φίλοι, ας παραμερίσουμε τις ανόητες μικροπολιτικές και τα πολιτικά μας πάθη, που οδήγησαν την χώρα μας στο σημείο αυτό.
Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας στην αγάπη και όχι στο μίσος και την μεμψιμοιρία.
Το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε ότι μόνο εμείς έχουμε δίκιο. Ας προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα, που κατά την γνώμη μου την χρονική αυτή στιγμή είναι ο άνθρωπος και η επιβίωση του. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Για όλους εμάς, τους δημοτικούς συμβούλους, η ουσία είναι όχι τόσο τα λόγια, αλλά κυρίως η φυσική μας παρουσία με πράξεις για ουσιαστική βοήθεια σε ότι καλό γίνεται για την πόλη μας και τους ανθρώπους, απ' όπου κι αν αυτό προέρχεται.
Η σκέψη του άγνωστου που είδα από την τηλεόραση, εγκαταλελειμμένος να κοιμάται τα βράδια έξω, τραυμάτισε βαριά την συνείδηση και την ψυχή μου και δεν λέω να ησυχάσω όταν φτάνω στο σπίτι μου. Τουλάχιστον εγώ έχω ακόμα ένα σπίτι και δικούς μου ανθρώπους να με περιμένουν. Αυτός τι έχει; Εμείς τι κάνουμε για αυτόν;
Η διοίκηση μας, όπως και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης έχει αποδείξει ότι διαθέτει ευαισθησίες, αντανακλαστικά, έργα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής συνδρομής και στέκεται πάντοτε με "ανοιχτά αυτιά" στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών και των κατοίκων.
Το γεύμα αγάπης που καθημερινά και για όλο τον χρόνο προσφέρει τροφή σε απόρους, η όσο καλύτερη μπορεί να γίνει λειτουργία του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" για εξυπηρέτηση εκατοντάδων ανήμπορων ηλικιωμένων δημοτών μας, το κοινωνικό παντοπωλείο που προσφέρει τρόφιμα και ρούχα σε απόρους δημότες μας, η καθημερινή παρουσία των κοινωνικών μας υπηρεσιών σε κλήσεις για εκατοντάδες μεμονωμένα κοινωνικά προβλήματα προσφέροντας λύσεις, τα δημοτικά μας Πολυιατρεία, δεν είναι παρά λίγα από αυτά που ο Δήμος μας προσφέρει στους δημότες του στο πλαίσιο των κοινωνικών παροχών και κοινωνικής υποστήριξης.
Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι
10 και 11 Ιανουαρίου έχουμε αιμοδοσία στον Δήμο μας
Σας καλώ όλους να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια αυτή με την παρουσία σας.
Για εσάς που μπορείτε να δώσετε αίμα σας καλούμε να το κάνετε εθελοντικά, αφού εμείς δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να κρίνουμε ποτέ κανένα γιατί ήρθε ή δεν ήρθε να δώσει το αίμα του.
Με την ευκαιρία θέλω να σας ενημερώνω ότι
Το 2008 χορηγήσαμε σε δημότες μας συνολικά 150 φιάλες αίμα, το 2009 280 φιάλες, το 2010 450 και το 2011 440 φιάλες.
Θέλω να εκφράσω την δημόσια ευχαριστία της διοίκησης και του γραφείου Εθελοντισμού στους
Ματίνα Ρογκάκου, Μαρία Καρπετά, Ελένη Κορδορουμπά, Φλώρα Καλογρίδη και Σωτηρία Νικολάτου, που βοηθούν να συνεχίζεται το γεύμα αγάπης.
Σιμπόν Τσαλδάρη, Αγγελική Κικέμη και Ελένη Κορδορουμπά που κρατούν συντροφιά σε ηλικιωμένες του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι".
Την Εθελόντρια μας Κα Πέπη Αγγελοπούλου για την βοήθεια που προσφέρει εθελοντικά σε μητέρα τριδύμων.
Τους 45 εθελοντάς γιατρούς του Πολυιατρείου μας.
Όλους τους διευθυντές, όλων των σχολείων του Δήμου μας, τους μαθητές και τις οικογένειες τους που συγκέντρωσαν 5 φορτηγά τρόφιμα και που μοιράστοικαν στους απόρους μας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.
Επίσης θέλω να εκφράσω την δημόσια ευχαριστία και τα χρόνια πολλά για όλους τους εργαζομένους στο δήμο μας, ιδιαίτερα όμως στους εργαζόμενους της Πρόνοιας, του "Βοήθεια στο σπίτι", του γραφείου Αιμοδοσίας και εθελοντισμού καθώς και του Πολυιατρείου, για την αφοσίωση στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο, σε όλους εσάς καθώς και στις οικογένειες σας.
Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας
Παιδίατρος - Δημοτικός Σύμβουλος

Costas Dalucas
Pediatrician
Arkadiou 10
151 24 Maroussi
Athens - Greece
Mob 6944-307208
www.paidiatros.blog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου