Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ

Χριστουγεννιάτικα διάλεξε η εταιρία “EKTASIS DEVELOPMENT” να εκτελέσει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της.
Τα τρία τεράστια, αιωνόβια πεύκα, στο οικόπεδο «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» (Χατζηαντωνίου και Ράλλη), κόπηκαν και κείτονται στο έδαφος έτοιμα για καυσόξυλα.
Η οργή και η αγανάκτηση των Μαρουσιωτών για αυτή την ενέργεια που έγινε χρονιάρες μέρες ξεχειλίζει.
Με μαφιόζικες μεθόδους, στις 6 το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με καταγγελίες των περιοίκων, εμφανίστηκε το συνεργείο της εταιρίας και εκτέλεσε το ανοσιούργημά του.
Η δημοτική αστυνομία, δεν εμφανίστηκε καθόλου, ούτε όταν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, παρόλο που στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται και ο έλεγχος της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος. ΤΟ γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό για τη θέση την οποία κρατά η διοίκηση του Δήμου.
Η δημοτική αρχή φέρει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη.

Ενώ γνώριζε πολύ καλά για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά τις άδειας κοπής του 2009, από την πολεοδομία, δεν πήρε κανένα μέτρο όταν την περασμένη Παρασκευή, η εταιρία αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του οικοπέδου ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.


Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου της εταιρίας, ήρθε σε συνεννόηση μαζί τους, με σκοπό τα πεύκα να κοπούν και να απομακρυνθούν από το χώρο αυθημερόν, σήμερα 26.12.2011, ώστε την επόμενη 27.12.2011 ο χώρος να λειτουργήσει και πάλι ως χώρος στάθμευσης, σα να μη συνέβη τίποτα.
Στην ουσία διευκόλυναν τις προσπάθειες της εταιρίας “EKTASIS DEVELOPMENT” να πουλήσει το οικόπεδο στην εταιρία “TEN BRINKE”, η οποία, πάλι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρώτης, ήθελε πριν από την υπογραφή του συμβολαίου, να έχουν κοπεί τα πεύκα, επειδή γνώριζε τις εκκρεμότητες με τις προσφυγές κατά της κοπής των δέντρων τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Σ.Τ.Ε.
Αύριο 27.12.2011, εκπρόσωποι παρατάξεων, συλλόγων και ενεργοί πολίτες θα απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή και την πολεοδομία την υπόδειξη των ενόχων.
Η δημοτική αρχή οφείλει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει απέναντι στο περιβάλλον, στους κατοίκους του κέντρου και στον εμπορικό κόσμο της πόλης, επιτρέποντας να χτιστεί εμπορικό κατάστημα τροφίμων και όχι μόνο.
Μόνη λύση είναι να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να επαναφέρουμε την απόφαση του 2008, για απαλλοτρίωση του οικοπέδου «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Μαρούσι 26.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου