Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

H εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με ευχές για Καλή Χρονιά και με μικρότερες δυσκολίες τόσο για την πατρίδα, όσο και για όλους τους Έλληνες, ο Δήμος Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως επιτάσσει η παράδοση την 1η του Νέου Έτους.
Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και μελών της Διοίκησης.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου και του Ιερού Κλήρου και τη συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, εργαζόμενων και κατοίκων της πόλης.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης έδωσε τις ευχές του για το Νέο Έτος, επισημαίνοντας ότι «η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε αυτούς τους συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, που αν και είναι μέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας δεν μπορούν να γιορτάσουν», απευθύνοντας πρόσκληση να απλώσουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης σε αυτούς που μας χρειάζονται.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Δήμου Αμαρουσίου να αναλάβει δράση, στο βάρος που καλείται να σηκώσει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης με την κοινωνία τω πολιτών στις δύσκολες εποχές για την πατρίδα.

«Έχουμε αποδείξει στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια ότι διαθέτουμε και τις δομές, αλλά και το μηχανισμό για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις ενός Δήμου που θέλει να λέγεται ανθρώπινος. Έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε αυτή την ευθύνη, ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, που ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Πολιτείας
Ο Δήμος Αμαρουσίου και τη νέα χρονιά θα κάνει ότι μπορεί για να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες, απέναντι στη στάση και συμπεριφορά της Πολιτείας, με την περικοπή και τη μη απόδοση των πόρων που οφείλει, τη μη χρηματοδότηση έργων τοπικής εμβέλειας. Και την απαράδεκτη απόφαση να βάλει στο «χέρι» και στα χρήματα του «Πράσινου Ταμείου» που θα χρηματοδοτούσαν έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης μέσω των αστικών αναπλάσεων.
«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι την κρίση. Αντίθετα για μας η κρίση αποτελεί πρόσκληση. Πρόκληση για να νοικοκυρέψουμε ακόμη περισσότερο το Δήμος μας, πρόκληση για να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Στηριζόμαστε στις ισχυρές βάσεις που βάλαμε τα προηγούμενα χρόνια, στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, στις ισχυρές βάσεις των έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί, στα έργα που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση το 2012, στη υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων όπως η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Στηριζόμαστε στην εφαρμογή μιας πολιτικής ανταταποδοτικών τελών που διασφαλίζει ότι μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ή θα πληρώσουν πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρσι και που η πολιτική μας αυτή στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «στη δύσκολη χρονιά που έρχεται ο Δήμος μας είναι προετοιμασμένος προκειμένου αφενός να ανταποκριθεί στις λειτουργικές ανάγκες της πόλης, και αφετέρου να αποτελέσει ένα μηχανισμό ουσιαστικής στήριξης αυτών των συμπολιτών μας που πραγματικά θα χρειαστούν την αρωγή και συμπαράστασή μας. Θα κληθούμε να λειτουργήσουμε και να προσφέρουμε αυτή την αρωγή έχοντας στη διάθεση μας λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τη βοήθεια τη δική σας και την αρωγή των δεκάδων εθελοντών συμπολιτών μας είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ακολούθως υπακούοντας το έθιμο έκοψαν το κομμάτι τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Πρόεδροι των Κοινωφελών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκπρόσωποι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου