Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική καταστροφή

                Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» χαιρετίζει τη μεγάλη συγκέντρωση στο οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και πορεία προς το Δημαρχείο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που πραγματοποίησαν στις 04.01.2012 κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις της πόλης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών πεποιθήσεων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την περιβαλλοντική καταστροφή που συνέβη τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου 2011, με το κόψιμο τριών αιωνόβιων πεύκων από την εργολαβική εταιρία “EKTASIS” με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εργολάβους και την πολυεθνική LIDL, δεν έκανε καμία προσπάθεια να διασώσει το μοναδικό ελεύθερο χώρο του κέντρου από την τσιμεντοποίηση στο όνομα δήθεν της νομιμότητας, της εμπορευματοποίησης και στρεβλής ανάπτυξης.
Παρά τις διαφωνίες της στα λόγια εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές του μνημονίου που στο όνομα της ανάπτυξης ξεπουλιέται κάθε ελεύθερος χώρος που έχει μείνει αδόμητος.


Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου που προφασιζόμενος ότι είναι σε σύσκεψη αρνήθηκε να δεχτεί ο ίδιος αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και να ενημερώσει τους κατοίκους.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις με την παρουσία τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να απαλλοτριωθεί ο χώρος από το Δήμο.
Να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να εξασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της για να προστατέψει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του Αμαρουσίου.
Καλούμε τις παρατάξεις της περιφέρειας και τα κόμματα να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.
Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την παρουσία στη συγκέντρωση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σπ. Χαλβατζή και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημ. Στρατούλη που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στη Βουλή.
Όλοι ενωμένοι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.
Μαρούσι 04.01.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου