Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δήμος κοντά στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Δέματα αγάπης με δώρα και είδη διατροφής για τις γιορτές των Χριστουγέννων διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου σε περίπου 150 δημότες και οικογένειες της πόλης που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ανταλλάσσοντας σε μία λιτή τελετή ευχές με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Δικαιούχοι των δεμάτων αγάπης που διανεμήθηκαν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αμαρουσίου ήταν μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί άνθρωποι, ηλικιωμένοι, μέλη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και άλλοι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε κοντά στους συμπολίτες μας, τους προσέφερε δέματα ο ίδιος προσωπικά και τους ευχήθηκε καλές γιορτές με Υγεία για τους ιδίους και τις οικογένειές τους. Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου που στηρίζει σταθερά τους ανθρώπους αυτούς.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο κ. Πατούλης, ανέφερε:«και φέτος τις γιορτινές αυτές ημέρες με κάθε διαθέσιμο μέσο προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης μας προσφέροντας τους τη δυνατότητα να περάσουν όμορφες γιορτές, βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από τη φροντίδα μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Στην προσπάθειά μας αυτή ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε σε καθέναν ξεχωριστά από τους πολλούς και σημαντικούς χορηγούς μας που μοιράζονται μαζί μας την ίδια διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης».
Σημαντική ήταν η προσφορά των εταιριών AVIN International S.A που προσέφερε μεγάλες ποσότητες τροφίμων όπως και της εταιρίας Nestle, που, επιπλέον, συνόδευε κάθε δέμα προσφοράς της με ιδιαίτερες προσωπικές ευχές κάθε εργαζομένου της προς κάθε παραλήπτη του δέματος.
Επίσης, μεγάλος ήταν ο αριθμός των σχολείων της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συνέλεξαν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για τους αδύναμους συμπολίτες μας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσουν ένα μάθημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Την προσπάθεια συνέδραμαν, επίσης, ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο Τασιοπούλου – Παπαδοπούλου “Κissifer” που, επίσης, προσέφερε δώρα και ρουχισμό, η εθελοντική ομάδα «Συμπολιτεία», μεμονωμένοι πολίτες δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες τους, καθώς και όλοι οι χορηγοί που πάγια ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Οι εταιρικές χορηγίες που στηρίζουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη.
Παρόντες κατά τη διάρκεια της διανομής ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Δημήτρης Καμπούκος, ο Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νικόλαος Κάββαλος, ο Υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου Αντώνης Παρτσινέβελος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Πουλόπουλος, καθώς και το προσωπικό του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε στους εργαζόμενους του Τμήματος Πρόνοιας και του Πολυιατρείου του Δήμου «Χρόνια πολλά» αλλά και δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν, ιδιαίτερα στις κρίσιμες αυτές εποχές, καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου