Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνώνυμο της Βαρβαρότητας ο Υποσιτισμός παιδιών...

Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και απο τα σκουπίδια, που πηγαίνουν στο σχολείο Δεκέμβρη μήνα με καλοκαιρινά παπούτσια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία ...στο Μαρούσι "την ανθρώπινη πόλη της νέας εποχής".
Αυτό δείχνει πώς εκφράζεται στο σχολείο η βαρβαρότητα στην οποία έχει καταδικαστεί η λαϊκή οικογένεια. Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν καταδικάσει τις εργατικές, λαικές οικογένειες, η οικονομική κρίση και η πολιτική αντιμετώπισης της σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου, φέρνουν πείνα στα παιδιά και στούς γονείς τους.
Η διάλυση του κράτους πρόνοιας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά για ποιόν δουλεύουν οι κυβερνήσεις αφήνοντας ξεκρέμαστους, στην τύχη τους τους εργαζόμενους. Ομως απο την κατάσταση αυτή ξεπηδούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αποδεικνύουν στην πράξη πως η κοινή πάλη με τα άλλα λαικά στρώματα μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο.
Πρωτοβουλίες που καμία σχέση δεν έχουν με το "δήθεν φιλανθρωπικό" χαρακτήρα των ευαγών ιδρυμάτων, χορηγών και ΜΚΟ, που μοιράζουν ξεροκόμματα για την πείνα για να πνίξουν το ταξικό μίσος που θεριεύει, αλλά πηγάζουν απο την ταξική αλληλεγγύη. Απο τους μαθητές που αφήνουν σε απόμερο μέρος της αυλής του σχολείου τους τυρόπιτες, για να τις πάρουν οι συμμαθητές τους που δεν έχουν να φάνε μέχρι τις οργανωμένες διεκδικήσεις που γίνεται πράξη το:
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε κανένα παιδί, καμιά οικογένεια στην πείνα.

Να αναδείξουμε με τις παρεμβάσεις μας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης απο το κράτος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαικές εργατικές οικογένειες απο τη βάρβαρη πολιτική των χαρατσιών, των απολύσεων, της μείωσης μισθών, της ακρίβειας, των δραματικών περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
Για τη φτώχεια και την ανεργία κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Ντροπή για το νέο, για τον εργάτη, για το φτωχό είναι να δέχεται αυτή την κατάσταση,
ντροπή είναι να μη ριχτεί στην οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο για "να πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία, την κυβέρνηση της και τα άλλα κόμματα της που μας θυσιάζουν για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

          (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε)Δ.ΡΆΛΛΗ 12-ΜΑΡΟΥΣΙ 
                                   ΤΗΛ: 210 80 23 471





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΘΕ TETAΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 - 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου