Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Με ιδιωτικό συνεργείο ο οδοκαθαρισμός στις γειτονιές της πόλης;

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη και γκανγκστερικού τύπου επιχείρηση που στήθηκε , με ευθύνη και οργανωτή(;) την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Μαρουσιού, εχθές στην πόλη μας.
Προσπαθώντας να πιάσουν στον ύπνο τους εργαζόμενους στον Δήμο, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος κ.λ.π συμφώνησαν εν κρυπτώ, με τον τοπικό εργολάβο τους, την Τρίτη και 13/12 να βγει ιδιωτικό συνεργείο οδοκαθαρισμού στις γειτονιές του Μαρουσιού, δίνοντάς τους εργαλεία, ρούχα και επόπτες του Δήμου.
Τους εργάτες που έδιωξαν το περασμένο διάστημα, από τον Δήμο, τους "πάσαραν" στον ιδιώτη, για να τους εκμεταλλεύεται και να βάλει το πόδι του στις δημοτικές υπηρεσίες.
Άραγε με ποια σύμβαση , με τι μισθό, τους έχει ασφαλισμένους ;
Η Λαϊκή Συσπείρωση και η ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Μαρούσι άμεσα παρενέβησαν, μαζί με τα Σωματεία και ξεκαθάρισαν ότι θα παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να παρεμποδίσει, το ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και την κατάργηση των συγκροτημένων δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργατών.
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Πατούλης δεν απάντησε στις σοβαρές αυτές καταγγελίες και το μόνο που ακούστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και από σύμβουλο του κ. Πατούλη, ήταν ύμνοι προς τον "ευεργέτη" -  εργολάβο & μεταφορέα της δημοτικής αρχής.

Σήμερα 14/12 τα ξημερώματα, σε παρέμβαση μας στο αμαξοστάσιο, καλέσαμε όλους τους εργαζόμενους , μόνιμους και μη , πρώην συμβασιούχους και σημερινούς δούλους του εργολάβου, από κοινού να αντισταθούν, να εμποδίσουν και να αποτρέψουν, κάθε προσπάθεια των ιδιωτών δουλεμπόρων ,να βάλουν πόδι στον Δήμο και να μας γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα. Έστω και προσωρινά τους καθυστερήσαμε, βάλαμε εμπόδια. Πρέπει όμως να ήμαστε σε επιφυλακή.
Εργάτες, εργαζόμενες και υπάλληλοι
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΜΠΟΪ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ.
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΟΥ,
Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ,
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
 Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ , Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου