Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κοινόχρηστος χώρος "Πλατεία - Πρασίνου" το οικόπεδο "Παναγόπουλου"

Την επαναβεβαίωση της ομόφωνης απόφασης 233 /08 του Δημοτικού Συμβουλίου με τον χαρακτηρισμό του χώρου του οικοπέδου "Παναγόπουλου" επί της οδού Χατζηαντωνίου και Ράλλη στο Ο.Τ. 213 κοινόχρηστο χώρο Πλατεία - Πράσινο, ζήτησε ο συνδυασμός "Για ένα Νέο Μαρούσι", με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, την οποία  υπογράφει ο Δορύλαος Κλαπάκης.
"Την 16η Μαΐου 2008, τονίζει, για πολεοδομικούς λόγους και προς συμμόρφωση με το νόμο και το Εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου καταθέσαμε πρόταση Τροποποίησης Σχεδίου Πόλης, για τον χαρακτηρισμό του χώρου "Παναγόπουλου επί της οδού Χατζηαντωνίου και Ράλλη στο Ο.Τ. 213 χαρακτηρίζοντας αυτόν σε κοινόχρηστο χώρο Πλατεία -Πρασίνου" ως αναφερότανε στο συνυποβαλλόμενο σκαρίφημα
Την 20 Μαΐου 2008, το Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε για την πολεοδομική αναγκαιότητα χαρακτηρισμού του ως άνω χώρου ως χώρου πράσινου, (κάτι που όπως προαναφέραμε ήταν και υποχρέωση για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε κοινόχρηστους χώρους στο Μαρούσι ως ο νόμος προβλέπει), με την ομόφωνη απόφαση 233 / 08 αποφάσισε την Τροποποίηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου στον χώρο του γνωστού οικοπέδου "Παναγοπουλου επί της οδού Χατζηαντωνιου και Ράλλη στο Ο.Τ. 213 χαρακτηρίζοντας αυτόν σε κοινόχρηστο χώρο Πλατείας -Πρασίνου" με την δυνατότητα ( εφόσον επιτρέπεται ) και κατασκευής Αναψυκτηρίου και υπόγειου χώρου Στάθμευσης και την αναστολή έκδοσης οικοδομικών Αδειών και οικοδομικών εργασιών.
Σήμερα με τα τεραστια (πολεοδομικά, κυκλοφοριακά, λειτουργικά,) προβλήματα, και φυσικά της συνεχής υποβάθμισης του Κέντρου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων η ανάγκη διατήρησης ως χώρου πρασίνου της συγκεκριμένης έκτασης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Κατόπιν τούτου με αφορμή της επαναφοράς του θέματος την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 που αφορά τον ως άνω χώρο, παρακαλούμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποιησει την ομόφωνη απόφαση 233/08 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, κάτι που λογω της αγάπης και των υποχρεώσεων που έχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την πόλη, και της ανάγκης διατήρησης της έκτασης για Πολεοδομικούς λογούς ως χώρου πρασίνου, θεωρούμε δεδομένο ότι θα ψηφιστεί πάλι ομόφωνα.
Σημειωτέον δε ότι η αντικειμενική αξία του ως άνω χώρου δεν ξεπερνά σήμερα το ποσό των και η πληρωμή του χώρου έχει την δυνατότητα να ολοκληρωθεί μέσα σε οκτώ χρόνια, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου".
Δορυλαος Κλαπακης Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος,
Οθωνος 4 Μαρούσι
Μαρούσι 26-7-11 Αρ. πρωτ. 109
Συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου