Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Γενετικά τροποποιημένοι "σπόροι φωτιάς" στην Αγία Φιλοθέη !

Δήμε, Δήμε είσαι εδώ;
Ετοιμη να λαμπαδιάσει, ανά πάσα στιγμή εάν δε καθαριστεί άμεσα, είναι μια έκταση 15 στρεμμάτων γεμάτες ξερόχορτα στην στην οδό Ανθέων 2 στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, στην οποία στεγάζει τις υπηρεσίες του ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων, όπως καταγγέλουν   κάτοικοι της περιοχής !!! Την είδηση αναφέρει το ιστολόγιο "Νewsit",  ο φακός του οποίου  κατέγραψε χθες το απόγευμα (χωρίς καμμία δόση υπερβολής), εικόνες εγκατάλειψης ... σε ένα χώρο που σημειωτέον βρίσκεται δίπλα στο 7ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, το μαιευτήριο "Μητέρα" και το  νοσοκομείο "Υγεία"!
Ο Διευθυντής Εισροών Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ανήκει ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων,  κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης μιλώντας στο "Νewsit", γνωστοποίησε ότι η έκταση αυτή των 15 στρεμμάτων ανήκει στην Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου και έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην Γεωργίας) απο το 1946. Στο εσωτερικό της δε, στεγάζονται 7 εργαστήρια(οι εργαζόμενοι  που αποσχολούνται, συνολικά  είναι 25), 5 εκ των οποίων έχουν παγκόσμια πιστοποίηση για τους ελέγχους που διενεργούν καθώς και ένα εργαστήριο βιοτεχνολογίας ελέγχου προσμίξεων, δηλαδή των γενετικά τροποποιημένων σπόρων! Εντύπωση πάντως προκαλεί τόσο η αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και του Δήμου, ο οποίος αν ήταν άλλη περίπτωση θα έσπευδε να τηρήσει το νόμο, επιβάλλοντας  κάποιο τσουχτερό πρόστιμο ... Με τα 15 στρέμματα όμως της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου επειδή έχει "διάφορα" νταραβέρια μαζί της, ποιεί την νήσσαν. Ετσι δεν είναι κ. Κώστα Αντωνόπουλε; Δεν μπορεί να μην έχετε γίνει γνώστης των καταγγελιών των κατοίκων μίας περιοχής που σας ανέδειξε  ξανά Δημοτικό Σύμβουλο, για να την εκπροσωπείτε... ελπίζουμε όχι σιωπώντας!
Οι κάτοικοι της περιοχής, που ζούν αφενός με το φόβο της πυργκαγιάς δίπλα στα σπίτια τους & αφετέρου  για την ύπαρξη τρωκτικών και ερπετών, τονίζουν επίσης ότι:
"Στην πλευρά που εκτεινεται επί της οδού Πάτμου, εκεί δηλαδή που η εκταση του Υπουργείου γειτνιάζει με το δημοτικό σχολείο, κάποιοι εχουν ρίξει τα συρματοπλέγματα και μπορούν να εισέλθουν στο χώρο ανενόχλητοι καθώς φύλακας δεν υπάρχει. Σκισμένα συρματοπλέγματα επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο...Δια του λογου το αληθές  κάποιοι μπήκαν ανενόχλητοι σε ένα κτίριο και ζωγράφισαν γκράφιτι
Ακόμη και εκεί που έχουν φυτέψει δέντρα οι εικόνες εγκατάλειψης μιλούν από μόνες τους.
Ακριβώς διπλα στην οδού Νεαπόλεως, επισημαίνουν, υπάρχει ένα πάρκο και μια εκκλησία του Δήμου Αμαρουσίου όπου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Το πάρκο είναι φροντισμένο, καταπράσινο και καθαρό".
Οι κάτοικοι - με το δίκιο τους - ερωτούν τους αρμοδίους: Γτιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και στη δημόσια περιουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Αυτά τα 15 στρέμματα γης, εάν ήταν φροντισμένα,υπογραμίζουν, θα μπορούσαν να είναι πνεύμονας οξυγονου για την περιοχή.
Ο αρμόδιος διευθυντής Εισροών Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ενημέρωσε το  "Νewsit",  πως όταν προ ημερών είχε επισκεφθεί το χώρο ήταν καθαρός και φροντισμένος. Οι εικόνες που κατεγράφησαν δείχνουν ωστόσο το αντίθετο. Λίγες ώρες αργότερα επικοινώνησε πάλι με το ιστολόγιο για να γνωστοποιήσει πως στον χώρο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού των ξερόχορτων.
Μένει να το διαπιστώσουν οι κάτοικοι ... ή εάν κάποια στιγμή φιλοτιμηθεί ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος διά του κ. Γ. Πατούλη κατέχει και την προεδρία του ΣΠΑΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου